ZABBIX Forums  
  #1  
Old 01-05-2012, 21:36
waydena waydena is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 3
Default Zabbix server harddisk fail

We had a Dell Optiplex workstation running as a Zabbix server (Fedora linux and mysql) on a site monitoring 6 servers and 7 workstations plus a handful of network switches etc. We had a similar workstation set up in our test lab.

The HDD in the machine on site "died" (i.e machine would not boot - Error auto-sensing secondary master hard disk drive…) so we took the one from our lab machine to site to install as a quick fix, but when it was installed it was also found to be "dead" (i.e machine would not boot - Error auto-sensing secondary master hard disk drive…) although it had been working fine when removed from the workstation in the lab. We bought an off the shelf HDD from the local big box electronics store and installed it in the workstation and it worked fine...

Has anyone else experienced similar HDD failure rates with Zabbix or is this more a case of trying to do an Enterprise mission with home office hardware...?

(FYI we have now replaced the workstation on site with a server containing 2 RAID mirrored HDD's to prevent against future loss of service... )
Reply With Quote
  #2  
Old 02-05-2012, 19:29
ke_sheng_jie ke_sheng_jie is offline
Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 40
Smile Nope

I ran Zabbix for about 4 months on a physical server and didn't have any failures. I've since moved it to virtual machines.

That sounds like a faulty hard drive controller in the server itself.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-05-2012, 19:53
waydena waydena is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 3
Default I thought it was a wierd error...

Especially when we only had one HDD (primary? no secondary?) But then a lot of error messages are kinda cryptic...

The machine booted up fine when we put put another spare HDD (that was "lying around") in there and then subsequently the new off the shelf one.

We reloaded Zabbix onto the off the shelf HDD and its been running fine since February. (Our new RAID disk server is built and ready but has not been installed on site yet..)

So to me that rules out the HDD controller...

Last edited by waydena; 08-05-2012 at 22:02.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-05-2012, 22:01
waydena waydena is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 3
Default So no one else has had any HDD issues?

Bump......
Reply With Quote
Reply

Tags
failure, harddisk, hardware

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 20:10.