ZABBIX Forums  
  #1  
Old 02-07-2008, 15:51
vitaly_il vitaly_il is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 19
Default I don't receive recovery messages

Even I checked on "Recovery message" message checkbox when defined my action, I receive only email when trigger is switching ON, but not when it going OFF again.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-07-2008, 10:28
Alexei Alexei is offline
Zabbix developer, product manager
 
Join Date: Sep 2004
Location: Riga, Latvia
Posts: 5,621
Lightbulb

Hmm, not sure why this happens. Please try 1.5.4 when it is out and let us know if the issue is fixed.
__________________
Alexei Vladishev
Creator of Zabbix, Product manager
New York | Tokyo | Riga
My Twitter
Reply With Quote
  #3  
Old 06-07-2008, 16:03
vitaly_il vitaly_il is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 19
Default

OK, I hope I understand more now. I *do* receive recovery message, but it's the same message as for alert.
I played with both "Default subject" and "Recovery subject" under "Action" tab and with "Subject" under "Action operations", but without success.
BTW, I don't understand what is relationship and difference between "Action" and "Action operations?

I want pretty trivial thing:
1) to receive alert email when any trigger goes ON
2) to receive recovery email when this trigger goes OFF.

See attached screenshot for my configuration.

thanks
Vitaly
Attached Images
 
Reply With Quote
  #4  
Old 09-07-2008, 22:25
boehser_nick boehser_nick is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 5
Default I had the same problem

I also received the same messages when trigger switched to ON and OFF. In "Action conditions" I set the normal conditions (Trigger = "blah blah") and TriggerStatus (or something similar in English, because I'm using German locales) = ON.

So if you check "Recovery Message", you will get the recovery message if the TriggerStatus switch to OFF.

If you checked "Default Message" in Action operations, you will get the default messages and subjects you defined in "Action". Otherwise you can type a custom message in the text field below the "Default Message" checkbox.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-07-2008, 08:45
vitaly_il vitaly_il is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 19
Default

thank you for your answer!

unfortunately, I didn't understand if you found a solution/workaround for this problem?
Reply With Quote
  #6  
Old 10-07-2008, 17:39
boehser_nick boehser_nick is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 5
Default That was the workaround

Hello and sorry for my bad english which is hard to understand...

When I was starting to play a bit with zabbix, all my Actions had only one condition:
Triggername=<Name of the trigger>.
I noticed that, no matter if I checked "Recovery Message" or not, zabbix sends 2 messages with the same content. The content came from "Default Subject" and "Default Message". After some time I tested to add a condition:
Triggerstatus="ON" (linked with "and" to the other condition).
Now, zabbix sent only one message (if "Recovery Message" wasn't checked). After checking "Recovery Message" I got a additional message with content from "Recovery Subject" and "Recovery Message", when the trigger goes to OFF state.

So I just added this Action condition and all worked fine...
Reply With Quote
  #7  
Old 10-07-2008, 21:35
vitaly_il vitaly_il is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 19
Smile

Many thanks! "triggerstate" in condition was this missing piece!
Reply With Quote
  #8  
Old 26-08-2008, 02:19
bbrendon bbrendon is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 796
Default

Quote:
Originally Posted by vitaly_il View Post
Even I checked on "Recovery message" message checkbox when defined my action, I receive only email when trigger is switching ON, but not when it going OFF again.
I'm not getting a recovery message either. Using build 5947.

I get the default message when the trigger goes on and the same message again when it goes off. I'm not sure what the point of the recovery message settings are yet.
Reply With Quote
  #9  
Old 21-09-2008, 15:32
cjwallace cjwallace is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 126
Default

Hi Guys.

I am also not getting the recovery message and i am using 1.6

I get the same default message if the trigger is on or off. Email notifications with Zabbix are my biggest issue at the moment and i just need to get to the bottom of them so i can move on and progress with what i don think is one of the best monitoring products

Any ideas or help would be fantastic
Reply With Quote
  #10  
Old 22-09-2008, 08:37
vitaly_il vitaly_il is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 19
Default

read boehser_nick's answer, he explained the things that not clean in zabbix manual.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 22:30.