ZABBIX Forums  
  #1  
Old 13-10-2008, 09:23
ngarnier ngarnier is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 21
Default Manual action

Hello,

Is there a way to perform a manual action instead of an automatic perform by a trigger status modification ?
Reply With Quote
  #2  
Old 13-10-2008, 15:48
Alexei Alexei is online now
Zabbix developer, product manager
 
Join Date: Sep 2004
Location: Riga, Latvia
Posts: 5,424
Lightbulb

Starting from ZABBIX 1.6 you may use custom scripts to execute some action for a selected host. Note that the script will be executed on ZABBIX server side.
__________________
Alexei Vladishev
Creator of Zabbix, Product manager
Riga, Latvia
My Twitter
Reply With Quote
  #3  
Old 13-10-2008, 16:05
ngarnier ngarnier is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 21
Default

My need is to execute manually a script for a trigger or an event.
Reply With Quote
  #4  
Old 17-10-2008, 09:22
ngarnier ngarnier is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 21
Default

Any idea ?
Reply With Quote
  #5  
Old 02-10-2009, 12:14
Padawan.AVT Padawan.AVT is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 26
Default

Quote:
Originally Posted by Alexei View Post
Starting from ZABBIX 1.6 you may use custom scripts to execute some action for a selected host. Note that the script will be executed on ZABBIX server side.
Could you please provide some additional information on the topic?

For example, how can I manualy (not by any triger or event) restart apache on remote host using zabbix agent ?
Reply With Quote
  #6  
Old 02-10-2009, 12:54
rincewind rincewind is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 44
Question

As to the topic starter, I also wondering is it possible to manually run action.
Eg, I define action, which restart specific host in case of trigger has being flagged. This action works fine, but, in addition, I need ability to manually run action, for the test purposes and to provide duty administrator ability to perform remote side reboot without giving remote shell for him. Is it possible? Also, I wondering is it any way to put such manual action run button (or something) on the network map? As ideal, I wish I could see host and common control buttons behind the host (eg. restart host, restart service,...) on network map.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 08:42.