ZABBIX Forums  
  #1  
Old 29-05-2012, 18:11
louisxu116 louisxu116 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 2
Default Zabbix server is not running

the page display:
Parameter Value Details
Zabbix server is running No localhost:10051
test as follows,Process of zabbix_server is exist, why is not running
1、ps -ef | grep zabbix
zabbix 16121 16115 0 May29 ? 00:00:00 /usr/local/zabbix/sbin/zabbix_agentd
zabbix 16197 1 0 May29 ? 00:00:00 /usr/local/zabbix/sbin/zabbix_server

2、netstat -anltp | grep zabbix
tcp 0 0 0.0.0.0:10050 0.0.0.0:* LISTEN 16115/zabbix_agentd
Reply With Quote
  #2  
Old 07-08-2012, 08:56
andreazza andreazza is offline
Junior Member
Zabbix Certified Specialist
 
Join Date: Jul 2011
Location: Caxias do Sul - RS - Brasil
Posts: 16
Default

hi louisxu116,

did you solve this problem?
i'm having the same here..

i tried to change lot of things in server.conf and agentd.conf.... but nothing happened...
Reply With Quote
  #3  
Old 02-10-2012, 07:46
jsantiago jsantiago is offline
Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 38
Default

Hi louisxu116 and andreazza,

I am also experiencing the same thing. When I checked on the process it says its has started. May I know if you happen to solve this issue? Hope to hear from you soon.

Thank you.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-10-2012, 19:47
andreazza andreazza is offline
Junior Member
Zabbix Certified Specialist
 
Join Date: Jul 2011
Location: Caxias do Sul - RS - Brasil
Posts: 16
Default

hi jsantiago,

yeah, i fixed it, i dont remember how, it was 2 months ago.
i remember that i posted the solution in one topic from this forum..
i`ll search, and if i find it, i`ll post here for you
Reply With Quote
  #5  
Old 03-10-2012, 02:21
jsantiago jsantiago is offline
Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 38
Default

Big thanks andreazza.

Hope you can find it soon. I'm also trying to search for solutions with this problem. Again, thank you.
Reply With Quote
  #6  
Old 03-10-2012, 18:25
mbsit mbsit is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Warszawa, Poland
Posts: 126
Send a message via Skype™ to mbsit
Default

Hi
Did you correctly set SELinux?
Disable it with command: setenforce 0 and restart the apache.

Bests,
Grzegorz

--
Wdrożenia, usługi IT - Warszawa
www.mbs-it.pl
Reply With Quote
  #7  
Old 04-10-2012, 02:33
jsantiago jsantiago is offline
Member
 
Join Date: May 2012
Posts: 38
Default

Hi mbsit,

Thank you for the quick reply.

I wasn't able to disable SELinux using the setenforce 0 command. I was how able to do it using the GUI function.

Verified SELinux: sestatus: disabled
Restarted the machine and the apache service.
I still have the same error: Zabbix server is not running.

Still working on my end also to solve this.
Reply With Quote
  #8  
Old 15-03-2013, 15:49
rugwiza rugwiza is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2013
Posts: 16
Default zabbix not running

Hello,
did anyone able to solve this problem?
Reply With Quote
  #9  
Old 15-03-2013, 17:00
benbugohit benbugohit is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Toulouse, France
Posts: 18
Default

Quote:
Originally Posted by rugwiza View Post
Hello,
did anyone able to solve this problem?
Yes, you have to do 3 things :
- verify the ip address of your restarted machine, it may obtain it with dhcp, so it may have changed
- modify the ip address to give the new one in zabbix.conf.php
- verify the ip address in agents too
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 10:14.