Zdravím,
mám drobě "velký" problém po upgradu Zabbixu 5 LTS na Zabbix 6 LTS ... u všech hostů, kde byly dle šablony automaticky importované/generované itemy s diakritikou, přestaly tyto itemy fungovat a místo toho se vygenerovaly nové, které místo českých znaků mají "hatmatilku" nebo "?".
Typicky se jedná o Widnows agenty, kde Microsoft má všechna sí/tová připojení pojmenovaná "Připojení...".
Musel jsem obnovit verzi 5 ze zálohy, protože se to v podstatě nedalo používat.
Při upgradu jsem prošel celý doporučovaný postup. Krom "row size" v databázi, kde jsem v MariaDB musel nastavit "DYNAMIC", aby proběhl upgrade databáze, se neobjevila žádná chyba. Upgradoval jsem i charsety a collation dle doporučeného postupu: https://www.zabbix.com/documentation...b_charset_coll
Při sledování zápisů do Zabbix proxy databáze jsem si všiml, že problém může vznikat už tam, protože i v té SQLite DB už je ona "hatmatilka"
.
Při rollbacku vše chodí normálně (samozřejmě s nutností rollbacknout i instalace Zabbix proxyn u klientů). Naštěstí jsem si toho všiml už na prvních dvou proxynách, tak ten rollback nebyl tak náročný.
Úplně nevím, kde by mohla být chyba.
Nesetkal jste se s tím už někdo či snad nenapadlo by vás nějaké řešení?
Děkuji,
Honza
mám drobě "velký" problém po upgradu Zabbixu 5 LTS na Zabbix 6 LTS ... u všech hostů, kde byly dle šablony automaticky importované/generované itemy s diakritikou, přestaly tyto itemy fungovat a místo toho se vygenerovaly nové, které místo českých znaků mají "hatmatilku" nebo "?".
Typicky se jedná o Widnows agenty, kde Microsoft má všechna sí/tová připojení pojmenovaná "Připojení...".
Musel jsem obnovit verzi 5 ze zálohy, protože se to v podstatě nedalo používat.
Při upgradu jsem prošel celý doporučovaný postup. Krom "row size" v databázi, kde jsem v MariaDB musel nastavit "DYNAMIC", aby proběhl upgrade databáze, se neobjevila žádná chyba. Upgradoval jsem i charsety a collation dle doporučeného postupu: https://www.zabbix.com/documentation...b_charset_coll
Při sledování zápisů do Zabbix proxy databáze jsem si všiml, že problém může vznikat už tam, protože i v té SQLite DB už je ona "hatmatilka"
.Při rollbacku vše chodí normálně (samozřejmě s nutností rollbacknout i instalace Zabbix proxyn u klientů). Naštěstí jsem si toho všiml už na prvních dvou proxynách, tak ten rollback nebyl tak náročný.
Úplně nevím, kde by mohla být chyba.
Nesetkal jste se s tím už někdo či snad nenapadlo by vás nějaké řešení?
Děkuji,
Honza