Ad Widget

Collapse

Monitoring došlé pošty ve schránce e-mailu

Collapse
X

• Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Rudlafik
    Senior Member
    • Nov 2018
    • 144

Monitoring došlé pošty ve schránce e-mailu

Ahoj,

Mám za úkol vytvářet trigery v Zabbixu na základě došlých emailů z jiných monitorovacích nástrojů a service desků. Bohužel nám neumožní připojení na API. Jen e-maily do různých poštovních schránek. Napadlo mě přeposílat kopie na poštovní proxy a emaly tahat z mail boxů a obsah zapisovat do logu a z něho si to brát naším interním Zabbixem. Ale zdá se mi to fakt "úchylný" to dělat takhle. Nebo zda je zrovna ideální se pomoci skriptu co 10s/1m připojovat do každé jedné poštovní schránky a v ní vyhledávat zprávy starší než 10s/1m a kontrolovat duplicity atd. Ale nemohu přijít na jiný elegantnější způsob. Neřešili jste kluci něco podobného?
    Děkuji

R.
  • Rudlafik
    Senior Member
    • Nov 2018
    • 144

Napadlomě to dělat tak, že to forwardnu na nějakej linux a zparsuju v texťácích. Což mi nakonec potvrdil také uživatel na EN verzi fora. Takže to bude jedna z cest.

Comment

• Alois Zadražil
      Junior Member
      • Nov 2020
      • 11

Ahoj, kdysi jsem podobný problém ( ne se zabbixem ) řešil tak, že jsem si napsal MTA modul do sendmailu, který příchozí maily zpracoval a něco s nimi dělal ( v mém případě tenkrát ukládal v definovaném formátu do souborů ). Dneska bych to řešil podobně, ale s postfixem - napsat si vlastní MTA, které příchozí email zpracuje a zabbix senderem odešle do zabbixu. Druhou možností je vybírat schránku fetchmailem a předávat zabbix senderem do zabbixu, ale to první řešení bude spolehlivější a elegantnější. Jen to chce projít rozhraní postfixu a věc doprogramovat.

Comment

Working...