Ad Widget

Collapse

Zabbix a Exchange Online

Collapse
X

• Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Milan
    Junior Member
    • Apr 2022
    • 1

Zabbix a Exchange Online

Zdravím,

vedeli by ste nám niekto pomôcť alebo poradiť v prípade nastavenia emailových notifikácii (alertov) zo Zabbixu do koncových mailboxov ktoré sú hostované čisto v Exchange Online?

Ide o to, že doteraz nám SMTP konfigurácia:
    smtp.office365.com
    Port: 587
    fungovala bez problémov.
    MS zrejme pred nejakým časom upravoval autentifikáciu do Exchange Online nakolko nám prestali fungovať emailové notifikácie z viacerých aplikácii na viacerých serveroch. Všade inde sa mi to podarilo vyriešiť rekonfiguráciou SMTP na model Connector Relay (How to set up a multifunction device or application to send email using Microsoft 365 or Office 365 | Microsoft Docs - https://docs.microsoft.com/ - Option 3.). Zabbix však odmieta akékoľvek pokusy o rekonfiguráciu a končí mi to vždy na hláške:
    Timeout was reached: Failed to connect to xxxxxxxxxx.protection.outlook.com port 25: Connection timed out

Skúšal som zmeniť aj Attempt internal. Konfiguráciu Connector Relay mám určite správnu. Pridal som MX záznam, Port 25, SPF record a vytvoril connector relay v Exchange Online podľa verejnej IPčky.

Ideálny scenár by bolo samozrejme použiť Modern Authentication ako som to robil v prípade custom vyvíjaných aplikáciách skrz AAD aplication. To však samozrejme Zabbix nedokáže (aspoň teda o tom neviem, že by to bolo nejako podporované).

Vďaka.
  • dragon
    Junior Member
    • May 2022
    • 1

Mam podobny pripad kedy som migroval exchange do 365 a zabbix v pohode notifikuje ked sa pouizil xxxx.mail.protection.outlook.com 25 za predpokladu ze je povoleny Connector Relay pre danu IP .

Comment

Working...