Ahoj / Dobrý deň,
pomocou Zabbix s využitím SNMP monitorujem určité štatistiky. Monitorovanie vykonávam v určitom intervale pomocou bulk-request, kedy sa dopytujem na všetky štatistiky. Avšak dve štatistiky by som potreboval monitorovať každú sekundu.
Dodatočne by som sa chcel spýtať ohľadom grafov v Grafana. Mám ich už veľa a plánujem pridať ďalší, ktorý reprezentuje to isté len z iného pohľadu. Je možné že by som do grafu dal viac query a vedel potom zvoliť ktorý pohlaď chcem ?
Za odpovede vopred ďakujem
pomocou Zabbix s využitím SNMP monitorujem určité štatistiky. Monitorovanie vykonávam v určitom intervale pomocou bulk-request, kedy sa dopytujem na všetky štatistiky. Avšak dve štatistiky by som potreboval monitorovať každú sekundu.
- Jednou z možností je úprava intervalu na 1 sekundu ale to mi príde neefektívne vzhľadom na množstvo prenesených dát.
- Druhu možnosťou čo ma napadla je dopyt na tieto dve štatistiky každú sekundu. S jednou štatistikou to nie je problém, pretože má pevne priradené OID na ktoré viem robiť request. Problém nastáva pri druhej, pretože tú realizujem ako dependend item spolu s ďalšími štatistikami(tieto ale nie je potrebné monitorovať každú sekundu). Realizujem ich ako dependent v LLD kde parsujem JSON, pretože množstvo štatistík sa môže meniť s časom.
Dodatočne by som sa chcel spýtať ohľadom grafov v Grafana. Mám ich už veľa a plánujem pridať ďalší, ktorý reprezentuje to isté len z iného pohľadu. Je možné že by som do grafu dal viac query a vedel potom zvoliť ktorý pohlaď chcem ?
Za odpovede vopred ďakujem
Comment