připadám si jako blázen... mnoho let používám zabbix a až do verze 6.4 jsem bez problémů upgradoval. Nyní při upgrade na 7.0, nebo 7.2 upgrade proběhne ale NEFUNGUJE ČEŠTINA (ani u 7.0, ani u 7.2). Systém běží na debianu 12, a v 6.4 čeština normálně běží, po upgrade už nikoliv. Volba není zašedlá Czech (cs_CZ) lze zvolit, ale po Update se nic nestane a zůstanou popisky a všechny texty v angličtině.
locale je nastaveno korektně cs_CZ.UTF-8... done, en_US.UTF-8... done. Z marnosti jsem zkusil i udělat kopii serveru a pak jsem systém vyčistil (purge php*,apache*,zabbix*) a nainstaloval čistej zabbix 7.2 a to samé - češtinu jde zvolit, ale nestane se nic.
Help, nevíte prosím někdo (?)
locale je nastaveno korektně cs_CZ.UTF-8... done, en_US.UTF-8... done. Z marnosti jsem zkusil i udělat kopii serveru a pak jsem systém vyčistil (purge php*,apache*,zabbix*) a nainstaloval čistej zabbix 7.2 a to samé - češtinu jde zvolit, ale nestane se nic.
Help, nevíte prosím někdo (?)
, nicméně positivní je, že je problém identifikován (a instalací FPM tedy asi i odstraněn)).
Comment