7 Események, cikkértékek, trendek valós idejű exportálása

Áttekintés

Lehetőség van a trigger események, tételek valós idejű exportálásának konfigurálására értékeket és trendeket új sorral tagolt JSON formátumban.

Az exportálás fájlokba történik, ahol az exportfájl minden sora a JSON objektum. Az értékleképezések nincsenek alkalmazva.

Hiba esetén (az adatok nem írhatók be az exportfájlba vagy a export fájl nem nevezhető át, vagy nem hozható létre utána új átnevezése), az adatelem eldobásra kerül, és soha nem íródik be az exportálásba fájlt. Csak a Zabbix adatbázisban van megírva. Adatok írása a A fájl exportálása folytatódik, ha az írási probléma megoldódott.

Az exportált adatok pontos részleteiért lásd az export protokoll oldalon.

Vegye figyelembe, hogy a gazdagépnek/elemnek nem lehetnek metaadatai (gazdacsoportok, gazdagépnév, elem név), ha a gazdagép/elem eltávolításra került az adatok beérkezése után, de mielőtt a szerver exportálta az adatokat.

Konfiguráció

Az eseményindító események, cikkértékek és trendek valós idejű exportálása konfigurálva van az export fájlok könyvtárának megadásával - lásd az "ExportDir"-t paraméter a szerveren konfiguráció.

Két másik paraméter is elérhető:

  • Az ExportFileSize használható az an maximális megengedett méretének beállítására egyedi exportfájl. Amikor egy folyamatnak fájlba kell írnia azt először a fájl méretét ellenőrzi. Ha meghaladja a beállított méretet limit, a fájl átnevezése úgy történik, hogy a nevéhez .old és egy újat fűz létrejön az eredeti nevű fájl.

Minden egyes folyamathoz létrejön egy fájl adatok írása (azaz körülbelül 4-30 fájl). Alapértelmezett méretként per export fájl 1G, a nagy export fájlok megtartása felszívhatja a lemezterületet gyors.

  • Az "ExportType" lehetővé teszi, hogy meghatározza, mely entitástípusok (események, előzmények, trendek) exportálják.