This is a translation of the original English documentation page. Help us make it better.

11 Verziókompatibilitás

Támogatott ügynökök

Ahhoz, hogy a Zabbix 6.0-val kompatibilis legyen, a Zabbix ügynök nem lehet régebbi, mint 1.4-es verzió, és nem lehet újabb 6.0-nál.

Előfordulhat, hogy át kell tekintenie a régebbi ügynökök konfigurációját paraméterek megváltoztak, például a kapcsolódó paraméterek naplózás 3.0 előtti verziókhoz.

A legújabb mutatók, a jobb teljesítmény és a csökkenti a memóriahasználatot, használja a legújabb támogatott ügynököt.

Támogatott ügynökök 2

A régebbi Zabbix ügynökök 2 a 4.4-es verziótól kezdve kompatibilisek Zabbix 6.0; A Zabbix agent 2 nem lehet újabb 6.0-nál.

Vegye figyelembe, hogy a Zabbix agent 2 4.4-es és 5.0-s verziójának használatakor az alapértelmezett 10 perces intervallumot használ a nem támogatott elemek frissítésére.

A legújabb mutatók, a jobb teljesítmény és a csökkenti a memóriahasználatot, használja a legújabb támogatott ügynököt 2.

Támogatott Zabbix proxyk

A Zabbix 6.0-val való kompatibilitás érdekében a proxynak ugyanabban a főben kell lennie változat; így csak a Zabbix 6.0.x proxyk működhetnek a Zabbix 6.0.x-szel szerver.

Már nem lehet elindítani a frissítést szervert, és régebbi, még nem frissített proxykat jelentenek az adatok egy újabbnak szerver. Ez a megközelítés, amelyet soha nem ajánlott és nem támogatott A Zabbix hivatalosan le van tiltva, mivel a szerver figyelmen kívül hagyja az adatokat frissítetlen proxyk. Lásd még a frissítés eljárás.

Az inkompatibilis Zabbix démonverziók használatára vonatkozó figyelmeztetések naplózásra kerülnek.

Támogatott XML-fájlok

Az 1.8-as verziónál nem régebbi XML-fájlok importálása támogatott a Zabbixben 6.0.

Az XML-exportálási formátumban a trigger-függőségek a következők csak név szerint tárolva. Ha több azonos nevű trigger van (például különböző súlyosságúak és kifejezések), amelyek a között definiált függőséget nem lehet importálni. Ilyen A függőségeket manuálisan kell eltávolítani az XML-fájlból, és újra hozzá kell adni import után.