You are viewing documentation for the development version, it may be incomplete.
Join our translation project and help translate Zabbix documentation into your native language.

3 Mòduls d'interfície

Vista general

És possible millorar la funcionalitat frontal de Zabbix afegint mòduls de tercers o desenvolupant els vostres propis mòduls sense haver de modificar el codi font de Zabbix.

Tingueu en compte que el codi del mòdul s'executarà amb els mateixos privilegis que el codi font de Zabbix. Això vol dir:

  • Els mòduls de tercers poden ser perillosos. Heu de confiar en els mòduls que instal·leu;
  • Els errors en el codi d'un mòdul de tercers poden provocar que la interfície es bloquegi. Si això passa, simplement traieu el codi del mòdul de la interfície. Tan bon punt torneu a carregar la interfície Zabbix, veureu una nota que manquen alguns mòduls. Aneu a Administració de mòduls (a AdministracióGeneralMòduls) i torneu a fer clic a Escanejar el directori per esborrar els mòduls inexistents de la base de dades.

Instal·lació

Si us plau, llegiu sempre el manual d'instal·lació d'un mòdul concret. Es recomana instal·lar nous mòduls un per un per detectar fàcilment els errors.

Just abans d'instal·lar un mòdul:

  • Assegureu-vos que heu descarregat el mòdul d'una font de confiança. La instal·lació de codi nociu pot tindre conseqüències, com ara pèrdua de dades
  • Es poden instal·lar diferents versions del mateix mòdul (mateix ID) en paral·lel, però només es pot habilitar una única versió alhora

Passes per instal·lar un mòdul:

  • Desempaqueteu el vostre mòdul dins de la seva pròpia carpeta a la carpeta modules de la interfície Zabbix
  • Assegureu-vos que la carpeta del mòdul contingui almenys el fitxer manifest.json
  • Navegueu a Administració del mòdul i feu clic al botó Escanejar el directori
  • El nou mòdul apareixerà a la llista juntament amb la seva versió, autor, descripció i estat
  • Habiliteu el mòdul fent clic al seu estat

Resolució de problemes:

Problema Solució
El mòdul no apareix a la llista Assegureu-vos que el fitxer manifest.json existeix a la carpeta modules/your-module/ de la interfície Zabbix. Si hi és, vol dir que el mòdul no s'adapta a la versió actual de Zabbix. Si el fitxer manifest.json no hi és, és probable que hàgiu desempaquetat al directori incorrecte.
Frontend erroni El codi del mòdul no és compatible amb la versió actual de Zabbix o la configuració del servidor. Si us plau, esborreu els fitxers del mòdul i torneu a carregar la interfície. Veureu un avís en què alguns mòduls són absents. Aneu a Administració de mòduls i feu clic de nou a Escanejar el directori per esborrar mòduls inexistents de la base de dades.
Apareix un missatge d'error sobre espai de noms, ID o accions idèntiques El nou mòdul ha intentat registrar un espai de noms, ID o accions que ja són registrades per altres mòduls habilitats. Desactiveu el mòdul conflictiu (esmentat al missatge d'error) abans d'habilitar el nou.
Apareixen missatges d'error tècnic Informaeu d'errors al desenvolupador del mòdul.

Desenvolupament de mòduls

Per obtindre informació sobre el desenvolupament de mòduls personalitzats, veieu Centre de desenvolupadors.