This is a translation of the original English documentation page. Help us make it better.

Sidebar

13 Versie compatibiliteit

Ondersteunde agenten

Om compatibel te zijn met Zabbix 6.0, mag Zabbix-agent niet ouder zijn dan: versie 1.4 en mag niet nieuwer zijn dan 6.0.

Het kan nodig zijn om de configuratie van oudere agenten te herzien zoals sommige parameters zijn gewijzigd, bijvoorbeeld parameters gerelateerd aan: logging voor versies vóór 3.0.

Om optimaal te profiteren van de nieuwste statistieken, verbeterde prestaties en verminderd geheugengebruik, gebruik de nieuwste ondersteunde agent.

Ondersteunde agenten 2

Oudere Zabbix agents 2 vanaf versie 4.4 zijn compatibel met: Zabbix 6.0; Zabbix agent 2 mag niet nieuwer zijn dan 6.0.

Merk op dat bij gebruik van Zabbix agent 2 versies 4.4 en 5.0 de standaard interval van 10 minuten wordt gebruikt voor het vernieuwen van niet-ondersteunde items.

Om optimaal te profiteren van de nieuwste statistieken, verbeterde prestaties en verminderd geheugengebruik, gebruik de nieuwste ondersteunde agent 2.

Ondersteunde Zabbix-proxy's

Om compatibel te zijn met Zabbix 6.0, moet de proxy van dezelfde major versie zijn; dus alleen Zabbix 6.0.x-proxy's kunnen werken met Zabbix 6.0.x server.

Het is niet langer mogelijk om de upgrade te starten server en de oudere, maar niet-geüpgradede proxy's gegevens te laten rapporteren aan een nieuwere server. Deze aanpak, die nooit werd aanbevolen of ondersteund door Zabbix is nu officieel uitgeschakeld, omdat de server gegevens negeert van niet-geüpgradede proxy's. Zie ook de upgrade procedure.

Waarschuwingen over het gebruik van incompatibele Zabbix-daemon versies worden vastgelegd.

Ondersteunde XML-bestanden

XML-bestanden die niet ouder zijn dan versie 1.8 worden ondersteund voor import in Zabbix 6.0.

In het XML-exportformaat zijn trigger afhankelijkheden: alleen op naam opgeslagen. Als er meerdere triggers zijn met dezelfde naam (bijvoorbeeld met verschillende ernst graden en uitdrukkingen) die a . hebben afhankelijkheid die ertussen is gedefinieerd, is het niet mogelijk om ze te importeren. Zo een afhankelijkheden moeten handmatig uit het XML-bestand worden verwijderd en opnieuw worden toegevoegd na invoer.