You are viewing documentation for the development version, it may be incomplete.
Join our translation project and help translate Zabbix documentation into your native language.

13 Geplande rapporten instellen

Overzicht

Dit gedeelte bevat instructies voor het installeren van de Zabbix-web service en Zabbix configureren om het genereren van geplande rapporten mogelijk te maken.

Momenteel is de ondersteuning van geplande rapporten: experimenteel.

Installatie

Een nieuw Zabbix webservice proces en Google Chrome-browser moet zijn geïnstalleerd om het genereren van geplande rapporten. De webservice kan op dezelfde machine zijn geïnstalleerd waar de Zabbix-server is geïnstalleerd of op een andere machine. Google Chrome-browser moet op dezelfde machine worden geïnstalleerd, waar het web dienst is geïnstalleerd.

Om de Zabbix-webservice uit bronnen te compileren, zie Zabbix-web installeren service.

Voer na de installatie zabbix_web_service uit op de machine waarop de webservice is geïnstalleerd:

shell> zabbix_web_service

Configuratie

Om een goede communicatie tussen alle betrokken elementen te garanderen, moet u ervoor zorgen dat: server configuratie bestand en frontend configuratie parameters goed zijn geconfigureerd.

Zabbix-server

De volgende parameters in het Zabbix server configuratie bestand moeten worden bijgewerkt: WebServiceURL en StartReportWriters.

WebService-URL

Deze parameter is vereist om communicatie met de web service mogelijk te maken. De URL moet de indeling <host:poort>/report hebben.

  • Standaard luistert de web service op poort 10053. Een andere poort kan worden opgegeven in de web service configuratiebestand.
  • Het opgeven van het /report-pad is verplicht (het pad is hardcoded en kan niet worden gewijzigd).

Voorbeeld:

WebServiceURL=http://localhost:10053/report

StartReportWriters

Deze parameter bepaalt hoeveel processen voor het schrijven van rapporten moeten worden gestart. Als het niet is ingesteld of gelijk is aan 0, is het genereren van rapporten uitgeschakeld. Op basis van het aantal en de frequentie van de vereiste meldingen is het mogelijk om 1 tot 100 processen voor het schrijven van rapporten in te schakelen.

Voorbeeld:

StartReportWriters=3
Zabbix-frontend

Er moet een Frontend URL-parameter worden ingesteld om communicatie tussen Zabbix frontend en Zabbix webservice:

  • Ga verder naar Beheer → Algemeen → Overige parameters frontend menu sectie
  • Geef de volledige URL van de Zabbix-webinterface op in de Frontend URL-parameter.

frontend_url.png

Nadat de installatieprocedure is voltooid, wilt u misschien: configureren en verzenden van een testrapport om ervoor te zorgen dat alles correct werkt.

Het officiële zabbix-web-servicepakket is beschikbaar in de Zabbix repository. Google Chrome-browser is niet inbegrepen in deze pakketten en moet afzonderlijk worden geïnstalleerd.