You are viewing documentation for the development version, it may be incomplete.
Join our translation project and help translate Zabbix documentation into your native language.

2 Monitorar Windows amb l'agent Zabbix

Introduction

This page walks you through the steps required to start basic monitoring of Windows machines with Zabbix.

Who this guide is for

This guide is designed for new Zabbix users and contains the minimum set of steps required to enable basic monitoring of your Windows machine. If you are looking for deep customization options or require more advanced configuration, see Configuration section of Zabbix manual.

Prerequisites

Before proceeding with this installation guide, you must download and install Zabbix server and Zabbix frontend according to instructions for your OS.

Instal·lar l'agent Zabbix

L'agent Zabbix és el procés responsable de la recollida de dades. Heu d'instal·lar-lo a la màquina Windows que vulgueu monitorar. Seguiu les instruccions d'instal·lació de l'agent Zabbix per a Windows.

Configura Zabbix per al monitoratge

L'agent Zabbix pot recollir mètriques en mode actiu o passiu (simultàniament).

Una comprovació passiva és una simple petició de dades. El servidor o proxy Zabbix demana algunes dades (per exemple, la càrrega de la CPU) i l'agent Zabbix retorna el resultat al servidor. Els controls actius requereixen un processament més complex. L'agent primer ha de recuperar des del servidor(s) una llista d'elements per al processament independent i, a continuació, enviar les dades de manera massiva. Veieu Comprovacions d'agent passiu i actiu per obtindre més informació.

Les plantilles de monitoratge proporcionades per Zabbix solen oferir dues alternatives: una plantilla per a l'agent de Zabbix i una plantilla per a l'Agent Zabbix (actiu). Amb la primera opció, l'agent recopilarà mètriques en mode passiu. Aquestes plantilles es lliuraran resultats de seguiment idèntics, però emprant protocols de comunicació diferents.

La configuració addicional de Zabbix depèn de si trieu una plantilla per a comprovacions actives o passives de l'agent Zabbix.

Comprovacions passives

Interfície Zabbix

1. Inicieu sessió a la interfície de Zabbix.

2. Crea un equip a la interfície web de Zabbix.

Aquest equip representarà la vostra màquina Windows.

3. Al paràmetre Interfaces, afegiu la interfície Agent i especifiqueu l'adreça IP o el nom DNS de la màquina Windows on és instal·lat l'agent.

4. Al paràmetre Plantilles, escriviu o trieu Windowsamb agent Zabbix.

Agent Zabbix

Per a comprovacions passives, l'agent Zabbix necessita sapiguer l'adreça IP o el nom DNS del servidor Zabbix. Si heu proporcionat la informació correcta durant la instal·lació de l'agent, el fitxer de configuració ja és actualitzat. En cas contrari, cal especificar-lo manualment. Aneu a la carpeta "C:filesAgent" i obriu el fitxer zabbix_agentd.conf i afegiu l'IP/DNS del vostre servidor Zabbix al paràmetre Server.

Exemple:

Server=192.0.2.22

Comprovacions actives

Interfície Zabbix

1. Inicieu sessió a la interfície de Zabbix.

2. Crea un equip a la interfície web de Zabbix.

Aquest equiprepresentarà la vostra màquina Windows.

3. Al paràmetre Plantilles, escriviu o trieu Windows per agent actiu de Zabbix.

Agent Zabbix

A la carpeta "C:filesAgent" obriu el fitxer zabbix_agentd.conf i afegiu:

  • El nom de l'equip que heu creat a la interfície web de Zabbix al paràmetre Hostname.
  • L'adreça IP o el nom DNS de la vostra màquina servidor Zabbix al paràmetre ServerActive (potser ja ho teniu emplenat si l'heu proporcionat durant la configuració de l'agent Zabbix).

Exemple:

ServerActive= 192.0.2.22
       Hostname=estació de treball Windows

Veure les mètriques recopilades

Felicitats! En aquest moment, Zabbix ja monitora la vostra màquina Windows.

Per veure les mètriques recollides, aneu a la secció Monitoratge->Equips del menú i feu clic a les darreres dades al costat de l'equip.

Configurar alertes de problemes

Zabbix us pot notificar sobre un problema de la vostra infraestructura mitjançant diversos mètodes. Aquesta guia ofereix les passes de configuració per enviar alertes per correu electrònic.

1. Aneu a Configuració de l'usuari -> Perfil, canvieu a la pestanya Suports i afegiu el vostre correu electrònic.

2. Seguiu la guia per a Rebre notificació de problemes.

El proper cop, quan Zabbix detecti un problema, hauríeu de rebre una alerta per correu electrònic.

A Windows, podeu emprar la utilitat CpuStres per simular una càrrega alta de CPU i, com a resultat, rebeu una alerta de problema.

Veieu també: