This is a translation of the original English documentation page. Help us make it better.

5 Java átjáró

Áttekintés

A JMX alkalmazások figyelésének natív támogatása létezik a A "Zabbix Java gateway" nevű Zabbix démon, amely a Zabbix 2.0 óta elérhető. A Zabbix Java gateway egy Java nyelven írt démon. Hogy megtudja az értéket egy adott JMX-számlálóról egy gazdagépen a Zabbix szerver lekérdezi a Zabbix Java-t átjáró, amely a JMX menedzsmentet használja API az érdeklődésre számot tartó pályázat távolról lekérdezésére. Az alkalmazás nem bármilyen további szoftver telepítése szükséges, csak el kell indítani -Dcom.sun.management.jmxremote opciót a parancssorban.

A Java gateway fogadja a bejövő kapcsolatot a Zabbix szerverről vagy proxyról és csak "passzív proxyként" használható. A Zabbix proxyval szemben ez Zabbix proxyból is használható (a Zabbix proxykat nem lehet láncolni). Az egyes Java-átjárókhoz való hozzáférés közvetlenül a Zabbix szerveren, ill proxy konfigurációs fájl, így csak egy Java átjáró konfigurálható Zabbix szerverenként vagy Zabbix proxynként. Ha egy gazdagépnek típuselemei lesznek JMX ügynök és más típusú elemek, csak a JMX ügynök tételek át kell adni a Java átjárónak lekérésre.

Amikor egy elemet Java-átjárón, Zabbix-kiszolgálón vagy proxyn keresztül kell frissíteni csatlakozik a Java átjáróhoz, és kéri az értéket, amely Java az átjáró pedig lekéri és visszaadja a szervernek vagy proxynak. Mint ilyen esetben a Java átjáró nem tárol semmilyen értéket sem.

A Zabbix szerver vagy proxy meghatározott típusú folyamatokkal csatlakozik Java-átjáró, amelyet a StartJavaPollers opció vezérel. Belsőleg, A Java átjáró több szálat indít el, amelyeket a START_POLLERS opció. A szerver oldalon, ha a kapcsolat több mint Időtúllépés másodpercig tart, akkor le lesz állítva, de előfordulhat, hogy a Java-átjáró továbbra is lefoglalja érték a JMX számlálóból. Ennek megoldására létezik az IDŐTÉTEL opció a Java átjáróban, amely lehetővé teszi a JMX hálózat időtúllépésének beállítását tevékenységek.

A Zabbix szerver vagy proxy megpróbálja összevonni a kéréseket egyetlen JMX célponthoz amennyire csak lehetséges (a tételközök által befolyásolt) együtt, és küldje el őket a Java átjáróhoz egyetlen kapcsolaton keresztül a jobb teljesítmény érdekében.

Javasoljuk, hogy a StartJavaPollers kisebb vagy egyenlő legyen START_POLLERS, különben előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor nincs szál elérhetők a Java átjáróban a bejövő kérések kiszolgálásához; olyanban a Java átjáró a ThreadPoolExecutor.CallerRunsPolicy-t használja, azaz hogy a főszál kiszolgálja a bejövő kérést és ideiglenesen nem fogad el új kéréseket.

When an item has to be updated over Java gateway, Zabbix server or proxy will connect to the Java gateway and request the value, which Java gateway in turn retrieves and passes back to the server or proxy. As such, Java gateway does not cache any values.

Zabbix server or proxy has a specific type of processes that connect to Java gateway, controlled by the option StartJavaPollers. Internally, Java gateway starts multiple threads, controlled by the START_POLLERS option. On the server side, if a connection takes more than Timeout seconds, it will be terminated, but Java gateway might still be busy retrieving value from the JMX counter. To solve this, there is the TIMEOUT option in Java gateway that allows to set timeout for JMX network operations.

Zabbix server or proxy will try to pool requests to a single JMX target together as much as possible (affected by item intervals) and send them to the Java gateway in a single connection for better performance.

It is suggested to have StartJavaPollers less than or equal to START_POLLERS, otherwise there might be situations when no threads are available in the Java gateway to service incoming requests; in such a case Java gateway uses ThreadPoolExecutor.CallerRunsPolicy, meaning that the main thread will service the incoming request and temporarilylabel will not accept any new requests.

If you are trying to monitor Wildfly-based Java applications with Zabbix Java gateway, please install the latest jboss-client.jar available on the Wildfly download page.

Java-átjáró beszerzése

A Java átjárót a forrásokból vagy a csomagokból is telepítheti letöltve a [Zabbix webhelyéről] (http://www.zabbix.com/download.php).

Az alábbi linkek segítségével információkat kaphat a beszerzésről és a futtatásról Zabbix Java átjáró, hogyan konfigurálhatja a Zabbix szervert (vagy Zabbix proxyt). a Zabbix Java átjáró használata a JMX megfigyeléshez, és a Zabbix konfigurálása A Zabbix frontend elemei, amelyek adott JMX-számlálóknak felelnek meg.

Telepítés innen: Útmutató Útmutató
Források Telepítés Beállítás
RHEL-csomagok Telepítés Beállítás
Debian/Ubuntu csomagok Telepítés Telepítés