1 Beállítás forrásokból

Áttekintés

Ha telepítve forrásokból, a következő információk segítenek a beállításban Zabbix Java átjáró.

A fájlok áttekintése

Ha forrásból szerezte be a Java gateway-t, akkor ezzel kellett volna végeznie alatt található shell szkriptek, JAR és konfigurációs fájlok gyűjteménye $PREFIX/sbin/zabbix_java. E fájlok szerepét az alábbiakban foglaljuk össze.

bin/zabbix-java-gateway-$VERSION.jar

maga a Java gateway JAR fájl.

lib/logback-core-0.9.27.jar
    lib/logback-classic-0.9.27.jar
    lib/slf4j-api-1.6.1.jar
    lib/android-json-4.3_r3.1.jar

A Java átjáró függőségei: Logback, SLF4J és Android JSON könyvtár.

lib/logback.xml
    lib/logback-console.xml

A Logback konfigurációs fájlok.

shutdown.sh
    startup.sh

Kényelmi szkriptek a Java átjáró indításához és leállításához.

beállítások.sh

Indítási és leállítási parancsfájlokból származó konfigurációs fájl felett.

Java átjáró konfigurálása és futtatása

Alapértelmezés szerint a Java átjáró az 10052-es porton figyel. Ha futni tervez Java-átjáró egy másik porton, ezt a settings.sh-ban adhatja meg forgatókönyv. Tekintse meg a Java gateway configuration fájl ennek megadásához és egyéb opciók.

::: megjegyzés figyelmeztetés Az 10052-es port nem IANA regisztrált. :::

Ha elégedett a beállításokkal, elindíthatja a Java átjárót az indító szkript futtatásával:

$ ./startup.sh

Hasonlóképpen, ha már nincs szüksége Java-átjáróra, futtassa a leállítási parancsfájlt abbahagyni:

$ ./shutdown.sh

Ne feledje, hogy a szerverrel vagy proxyval ellentétben a Java átjáró könnyű, és igen nem kell adatbázis.

A kiszolgáló konfigurálása a Java átjáróval való használatra

Ha a Java átjáró működik, meg kell adnia a Zabbix szervernek, hogy hol hogy megtalálja a Zabbix Java átjárót. Ez a JavaGateway és a JavaGatewayPort paraméterek a szerver konfigurációjában fájl. Ha a gazdagép, amelyen a JMX Az alkalmazás futását a Zabbix proxy figyeli, akkor adja meg a csatlakozási paramétereket a proxy konfigurációban file helyett.

JavaGateway=192.168.3.14
    JavaGatewayPort=10052

Alapértelmezés szerint a szerver nem indít el semmilyen JMX-hez kapcsolódó folyamatot megfigyelés. Ha azonban használni szeretné, meg kell adnia a a Java lekérdezők előre elágazott példányainak száma. Ugyanezt csinálod a szokásos pollerek és trapperek megadásának módja.

StartJavaPollers=5

Ne felejtse el újraindítani a szervert vagy a proxyt, miután végzett konfigurálni őket.

Java átjáró hibakeresése

Abban az esetben, ha bármilyen probléma van a Java átjáróval vagy hibaüzenettel hogy a kezelőfelületen egy elemet lát, az nem eléggé leíró jellegű, érdemes megnézni a Java átjáró naplófájlját.

Alapértelmezés szerint a Java átjáró a /tmp/zabbix_java.log fájlba naplózza tevékenységeit naplószintű "info" fájl. Néha ez az információ nem elegendő és naplószintű "debug" információra van szükség. Azért, hogy növelje a naplózási szintet, módosítsa a lib/logback.xml fájlt és módosítsa a szintet a <root> címke attribútuma a "debug"-hoz:

<root level="debug">
     <appender-ref ref="FILE" />
    </root>

Vegye figyelembe, hogy a Zabbix szerverrel vagy a Zabbix proxyval ellentétben erre nincs szükség indítsa újra a Zabbix Java átjárót a logback.xml fájl módosítása után - változások be A logback.xml fájl automatikusan felkerül. Ha végzett vele hibakereséskor visszaállíthatja a naplózási szintet az "info"-ra.

Ha másik fájlba vagy teljesen más adathordozóra szeretne bejelentkezni mint az adatbázis, állítsa be a logback.xml fájlt igényeinek megfelelően. Lásd: Logback Manual további részletekért.

Néha hibakeresési célból hasznos lehet a Java átjárót a démon helyett konzolalkalmazás. Ehhez írjon megjegyzést PID_FILE változó a settings.sh-ban. Ha a PID_FILE kimarad, a startup.sh script elindítja a Java átjárót konzolalkalmazásként, és létrehozza a Logbacket Használja helyette a lib/logback-console.xml fájlt, amely nem csak a naplózásra kerül konzolon, de engedélyezve van a naplózási szintű "debug" is.

Végül vegye figyelembe, hogy mivel a Java átjáró az SLF4J-t használja a naplózáshoz, megteheti cserélje ki a Logback-et az Ön által választott keretrendszerre egy megfelelő JAR fájlt a lib könyvtárban. Lásd: SLF4J Manual további részletekért.

JMX felügyelet

Lásd a JMX monitoring oldalt további részletekért.