1 Eseménygenerálás aktiválása

Áttekintés

A trigger állapot változása a leggyakoribb és legfontosabb forrás eseményekről. Minden alkalommal, amikor a trigger megváltoztatja az állapotát, egy esemény generált. Az esemény a trigger állapot változásának részleteit tartalmazza - mikor történt és mi az új állapot.

A triggerek kétféle eseményt hoznak létre – Probléma és OK.

Problémás események

Problémás esemény jön létre:

 • amikor egy trigger-kifejezés kiértékelése IGAZ, ha a trigger OK-ban van állapot;
 • minden alkalommal, amikor egy trigger-kifejezés IGAZ-ra értékeli, ha több probléma eseménygenerálás engedélyezve van a triggerhez.

OK események

Az OK esemény lezárja a kapcsolódó problémás esemény(eke)t, és létrehozható a 3-mal alkatrészek:

 • triggerek - az "OK eseménygenerálás" és az "OK esemény bezárása" alapján beállítások;
 • eseménykorreláció
 • feladatkezelő – amikor egy esemény manuális zárva
Triggerek

Az eseményindítóknak van egy „OK eseménygenerálás” beállítása, amely szabályozza, hogy mennyire OK események generálódnak:

 • Kifejezés - egy OK esemény generálódik a probléma triggeréhez akkor állítsa be, amikor a kifejezése HAMIS értékű. Ez a legegyszerűbb beállítás, alapértelmezés szerint engedélyezve.
 • Helyreállítási kifejezés - egy OK esemény generálódik a trigger bemenetéhez probléma állapot, amikor a kifejezése FALSE-ra értékelődik, és a helyreállítási kifejezés kiértékelése IGAZ. Ez trigger esetén használható A helyreállítási kritériumok eltérnek a probléma kritériumaitól.
 • Nincs - OK esemény soha nem jön létre. Ezt fel lehet használni több problémás eseménygenerálással együtt, hogy egyszerűen elküldje a értesítést, ha valami történik.

Ezenkívül a triggerek egy „OK esemény bezárul” beállítással rendelkeznek, amely vezérli mely problémás események vannak lezárva:

 • Minden probléma - egy OK esemény bezárja az általa létrehozott összes nyitott problémát a ravasz
 • Minden probléma, ha a címkeértékek egyeznek - az OK esemény bezárul az aktiválási szabály által létrehozott problémák, és legalább egy megfelelő címkével rendelkeznek érték. A címkét a „Címke egyezéshez” aktiválási beállítás határozza meg. Ha nincs lezárandó probléma, akkor az OK esemény nem jön létre. Ezt gyakran trigger szintű eseménykorrelációnak nevezik.
Eseménykorreláció

Az eseménykorreláció (más néven globális eseménykorreláció) a beállítás egyik módja fel egyéni eseményzáró (az OK eseménygenerálást eredményező) szabályokat.

A szabályok meghatározzák, hogy az új problémaesemények hogyan párosulnak a meglévőkkel problémás eseményeket, és lehetővé teszi az új esemény vagy a megfelelő események lezárását megfelelő OK események generálása.

Az eseménykorrelációt azonban nagyon körültekintően kell konfigurálni, ahogy lehetséges negatívan befolyásolja az eseményfeldolgozás teljesítményét, vagy ha rosszul van beállítva, a tervezettnél több eseményt zárjon be (rosszabb esetben akár minden problémát az eseményeket le lehet zárni). Néhány konfigurációs tipp:

 1. mindig csökkentse a korrelációs hatókört egyedi címke beállításával a vezérlő eseményt (a régi eseményekkel párosított eseményt), és használja a „új eseménycímke” korrelációs feltétel
 2. használatkor ne felejtsen el hozzáadni egy feltételt a régi esemény alapján „régi esemény bezárása” művelet, vagy az összes meglévő probléma lehet zárva
 3. kerülje a különböző korrelációk által használt közös címkenevek használatát konfigurációk
Feladatkezelő

Ha a „Kézi bezárás engedélyezése” beállítás engedélyezve van a triggerhez, akkor az lehetséges a trigger által generált problémás események manuális lezárása. Ez a frontendben történik, amikor frissítés a probléma. Az esemény nem közvetlenül zárva – ehelyett egy „esemény bezárása” feladat jön létre, ami az rövidesen a feladatkezelő kezeli. A feladatkezelő létrehozza a a megfelelő OK eseményt, és a problémás esemény lezárásra kerül.