You are viewing documentation for the development version, it may be incomplete.
Join our translation project and help translate Zabbix documentation into your native language.

3 Configuració d'usuari

Vista general

En funció dels permisos de rol d'usuari, la secció Configuració de l'usuari pot contindre les pàgines següents:

  • Perfil o Perfil d'usuari - per personalitzar algunes característiques de la interfície Zabbix.
  • Fitxes API - per gestionar fitxes API assignades a l'usuari actual.

La llista de pàgines disponibles apareix prement la icona d'usuari a la part inferior del menú Zabbix (no disponible per a un usuari convidat). També és possible canviar entre pàgines mitjançant una llista desplegable de títols a la cantonada superior esquerra.

Menú de tercer nivell. Llista desplegable de títols.

Perfil d'usuari

La secció Perfil d'usuari ofereix opcions per definir l'idioma de la interfície personalitzat, el tema del color, el nombre de files que es mostren a les llistes, etc. Els canvis fets aquí només s'aplicaran a l'usuari actual.

La pestanya Usuari us permet establir diverses preferències d'usuari.

profile.png

Paràmetre Descripció
Mot de pas Feu clic al botó Canviar el mot de pas per obrir tres camps: Mot de pas antic, Mot de pas nou, Mot de pas nou (un cop més).
Si canvieu el mot de pas correctament, es tancaran totes les sessions actives de l'usuari.
Tingueu en compte que el mot de pas només es pot canviar per als usuaris que empren Zabbix autenticació interna.
Idioma Trieu l'idioma de la interfície que trieu o trieu Predeterminat del sistema per emprar la configuració predeterminada del sistema.
Per obtindre més informació, consulteu Instal·lació d'idiomes d'interfície addicionals.
Zona horària Trieu la zona horària per substituir la [zona horària] global (/manual/web_interface/time_zone#overview) a nivell d'usuari o trieu Sistema predeterminat per emprar la configuració global de la zona horària.
Tema Trieu un tema de color específic per al vostre perfil:
Per defecte del sistema - empreu la configuració predeterminada del sistema
Blau - tema blau estàndard
Fosc - tema fosc alternatiu
Llum d'alt contrast - tema clar amb alt contrast
Foscor d'alt contrast - tema fosc amb alt contrast
Inici de sessió automàtica Marqueu aquesta casella de selecció perquè Zabbix us recordi i us iniciï sessió automàticament durant 30 dies. Per a això s'empren galetes del navegador.
Desconnexió automàtica Amb aquesta casella de selecció marcada, es tancarà la sessió automàticament després de la quantitat de segons establerta (mínim 90 segons, màxim 1 dia).
Sufixos de temps són admesos, per exemple: 90s, 5m, 2h, 1d.
Tingueu en compte que aquesta opció no funcionarà:
* Quan les pàgines del menú de monitoratge facin actualitzacions d'informació de fons. En cas que les pàgines que actualitzin dades en un interval de temps específic (taulers de control, gràfics, dades més recents, etc.) es deixin obertes, s'allarga la vida útil de la sessió, desactivant respectivament la funció de tancament automàtic.
* Si inicieu sessió amb el Recordeu-me per L'opció de 30 dies està marcada.
La tanda de sessió automàtica també pot acceptar "0", el que significa que la funció de tancament de sessió automàtica es desactiva després de l'actualització de la configuració del perfil.
Actualització Podeu definir la freqüència amb què s'actualitzarà la informació de les pàgines al menú Monitoratge.
S'admeten sufixos de temps, per exemple: 30 s, 5 m, 2 h, 1d.
Fileres per pàgina Podeu definir quantes fileres es mostraran per pàgina a les llistes. Menys fileres (i menys registres per mostrar) signifiquen temps de càrrega més ràpids.
URL (després de l'inici de sessió) Podeu definir una URL específica que es mostrarà després de l'inici de sessió. En lloc dels Taulers per defecte, pot ser, per exemple, l'URL de MonitoratgeTriggers.

La pestanya Suports us permet especificar els detalls dels suports per a l'usuari, com ara els tipus de suport i les adreces que cal emprar i quan emprar-los per enviar notificacions.

perfil_b.png

Si el tipus de suport s'ha desactivat:

  • Es mostra una icona d'informació groga després del nom.
  • Desactivat es mostra a la columna Estat.

Només els usuaris de nivell d'administració (Admin i Super admin) poden canviar els seus propis detalls multimèdia.

La pestanya Missatgeria us permet configurar notificacions globals.

Tokens d'API

La secció de tokens de l'API s'empra per veure els tokens assignats a l'usuari, editar els detalls dels tokens i crear nous tokens. Aquesta secció només és disponible per a un usuari si l'acció Gestiona els tokens de l'API és permesa a la configuració de rol d'usuari.

Podeu filtrar els tokens de l'API per nom, data de caducitat o estat (activat/desactivat). Feu clic a l'estat del token a la llista per activar/desactivar ràpidament un token. També podeu activar/desactivar fitxes massives triant-les de la llista i fent clic als botons Habilita/Desactiva a sota de la llista.

Els usuaris no poden veure el valor del Token d'autenticació dels tokens assignats a Zabbix. El valor del Token d'autenticació només es mostra una vegada, immediatament després de crear el token. Si es perd, la fitxa s'ha de regenerar.