2 Nou equip

Vista general

En aquesta secció, aprendràs a configurar un nou equip.

Un equip a Zabbix és una entitat en xarxa (física, virtual) que voleu monitorar. La definició del que pot ser un "equip" a Zabbix és força flexible. Pot ser un servidor físic, un commutador de xarxa, una màquina virtual o una aplicació.

Afegir un equip

La informació sobre els equips configurats a Zabbix és disponible a Configuració → Equips i MonitoratgeEquips. Ja hi ha un equip predefinit, anomenat "servidor Zabbix", però volem aprendre a afegir-ne un altre.

Per afegir un nou equip, feu clic a Crear equip. Això ens presentarà un formulari de configuració de l'equip.

Tots els camps d'entrada obligatoris són marcats amb un asterisc vermell.

El mínim imprescindible per entrar aquí és:

Nom de l'equip

  • Introduïu un nom d'equip. Es permeten caràcters alfanumèrics, espais, punts, guions i guions baixos.

Grups d'equips

  • Trieu un o diversos grups existents fent clic al botó Triar o introduïu un nom de grup que no existeixi per crear-e un de nou.

Tots els permisos d'accés s'assignen a grups d'equip, no a equips individuals. És per això que un equip ha de pertànyer a almenys un grup.

Interfícies: adreça IP

  • Encara que tècnicament no és un camp obligatori, és possible que vulgueu introduir l'adreça IP de l'equip. Tingueu en compte que si aquesta és l'adreça IP del servidor Zabbix, s'ha d'especificar a la directiva "Servidor" del fitxer de configuració de l'agent Zabbix.
  • S'admeten diversos tipus d'interfície d'equip per a un host: Agent, SNMP, JMX i IPMI. Consulteu Configuració de l'equip per obtindre més detalls.

Les altres opcions es poden deixar per defecte de moment.

Quan hagueu acabat, feu clic a Afegir. El vostre nou equip hauria de ser visible a la llista d'equips.

La columna Disponibilitat conté indicadors de disponibilitat de l'equip per a cada interfície. Heu definit una interfície d'agent de Zabbix, de manera que podeu emprar la icona de disponibilitat de l'agent (amb 'ZBX') per entendre la disponibilitat de l'equip:

  • icon_zbx_gray.png - l'estat de l'equip no s'ha establert; encara no s'ha fet cap comprovació mètrica
  • icon_zbx_green.png - l'equip és disponible, una comprovació de mètriques ha estat correcta
  • icon_zbx_red.png - l'equip no és disponible, una comprovació de mètriques ha fallat (mogueu el cursor del ratolí sobre la icona per veure el missatge d'error). Pot haver-hi algun error amb la comunicació, potser degut a credencials incorrectes de la interfície. Comproveu que el servidor Zabbix s'és executant i proveu també d'actualitzar la pàgina més tard.