3 Element nou

Vista general

En aquesta secció, aprendreu a configurar un element.

Els elements són la base per recopilar dades a Zabbix. Sense elements, no hi ha dades, perquè només un element defineix una única mètrica o quin tipus de dades cal recollir d'un equip.

Afegir un element

Tots els elements s'agrupen al voltant dels equips. Per tant, per configurar un element d'exemple, anem a Recull de dades → Equips i trobem el "Nou equip" que hem creat.

Feu clic a l'enllaç Elements a la filera "Nou equip" i, a continuació, feu clic a Crear element. Això ens presentarà un formulari de definició d'element.

Tots els camps d'entrada obligatoris són marcats amb un asterisc vermell.

Per al nostre element d'exemple, la informació essencial a introduir és:

Nom

  • Escriviu Càrrega de CPU com a valor. Aquest serà el nom visible de l'element a les llistes i altres llocs.

Clau

  • Introduïu manualment system.cpu.load com a valor. Aquest és el nom tècnic d'un element que identifica el tipus d'informació que es recopilarà. La clau en particular és només una de les claus predefinides proporcionades amb l'agent Zabbix.

Tipus d'informació

  • Aquest atribut defineix el format de les dades esperades. Per a la clau system.cpu.load, aquest camp s'establirà automàticament en Numèric (flotant).
  • També podeu reduir el nombre de dies per conservar l'historial d'elements a 7 o 14. Aquesta és una bona pràctica per evitar que la base de dades conservi massa valors històrics.

Les altres opcions vindran amb els seus valors per defecte de moment.

Quan hagueu acabat, fes clic a Afegir. El nou element hauria d'aparèixer a la llista d'elements. Feu clic a Detalls a sobre de la llista per veure exactament què s'ha fet.

Veient les dades

Amb un conjunt d'elements, és possible que tingueu curiositat per saber si realment recull dades. Per fer-ho, aneu a Monitoratge → Dades més recents, trieu "Nou equip" al filtre i feu clic a Aplicar.

Dit això, poden trigar fins a 60 segons a arribar les primeres dades. Aquesta és, per defecte, la freqüència amb què el servidor llegeix els canvis de configuració i recupera nous elements per executar-los.

Si no veieu cap valor a la columna "Modificació", pot ser que fins ara només s'hagi rebut un valor. Espereu 30 segons perquè arribi un altre valor.

Si no veieu informació de l'element com a la captura de pantalla, assegureu-vos que:

  • heu emplenat els camps "Clau" i "Tipus d'informació" de l'element exactament com es mostra a la captura de pantalla;
  • l'agent i el servidor són executant-se;
  • l'estat de l'equip és 'Monitorat' i la seva icona de disponibilitat és verda;
  • l'equip triat del filtre d'equips és correcte;
  • l'element és actiu.
Gràfics

Amb l'element en funcionament durant una estona, potser és hora de veure quelcom visual. Els Gràfics simples són disponibles per a qualsevol element digital monitorat sense cap configuració addicional. Aquests gràfics es generen en temps d'execució.

Per veure el gràfic, aneu a Monitoratge → Dades més recents i feu clic a l'enllaç "Gràfic" al costat de l'element.