9 Wat is er nieuw in Zabbix 6.4.4

Gebruikersaanmaak

Het is niet langer mogelijk om een nieuwe gebruiker aan te maken zonder hen een gebruikersrol toe te wijzen (de instelling voor gebruikersrol is te vinden onder het tabblad Machtigingen). Als u dit toch probeert, krijgt u een foutmelding met de vermelding: "Kan gebruiker niet toevoegen: veld "roleid" is verplicht".

Ondersteuning voor TimescaleDB 2.11

Ondersteuning voor TimescaleDB-versie 2.11 is nu beschikbaar.

Aggregatiefuncties

De functie count_foreach retourneert nu '0' voor een overeenkomstig item in de array als er geen gegevens aanwezig zijn voor het item of de gegevens niet overeenkomen met de filter. Eerder werden dergelijke items genegeerd (er werden geen gegevens toegevoegd aan de aggregatie).

JavaScript-voorverwerking

De heaplimiet voor scripts is verhoogd van 64 naar 512 megabytes.

Configureerbare TLS- en verbindingsparameters in MQTT-plugin

De MQTT-plugin voor Zabbix-agent 2 biedt nu extra configuratieopties, die kunnen worden gedefinieerd in het configuratiebestand van de plugin als benoemde sessie of standaardwaarden parameters:

  • Verbindingsgerelateerde parameters: broker URL, topic, gebruikersnaam en wachtwoord;
  • TLS-versleutelingsparameters: locatie van het certificaat van de top-level CA(s), MQTT-certificaat of certificaatketen, privésleutel.

Alle nieuwe parameters zijn optioneel.

Ondersteunde platforms

Ondersteuning voor Debian 12 (Bookworm) is toegevoegd, en officiële pakketten zijn beschikbaar om te downloaden op de Zabbix-website.