2 Wat is Zabbix

Overzicht

Zabbix is gemaakt door Alexei Vladishev en wordt momenteel actief ontwikkeld en ondersteund door Zabbix SIA.

Zabbix is een oplossing voor gedistribueerde monitoring van enterpriseklasse met open source.

Zabbix is software die talrijke parameters van een netwerk en de gezondheid en integriteit van servers, virtuele machines, applicaties, diensten, databases, websites, de cloud en meer bewaakt. Zabbix maakt gebruik van een flexibel meldingsmechanisme waarmee gebruikers e-mailmeldingen kunnen configureren voor vrijwel elk evenement. Dit maakt een snelle reactie op serverproblemen mogelijk. Zabbix biedt uitstekende rapportage- en gegevensvisualisatiefuncties op basis van opgeslagen gegevens. Dit maakt Zabbix ideaal voor capaciteitsplanning.

Zabbix ondersteunt zowel polling als trapping. Alle rapporten en statistieken van Zabbix, evenals configuratieparameters, zijn toegankelijk via een op web gebaseerde frontend. Een op web gebaseerde frontend zorgt ervoor dat de status van uw netwerk en de gezondheid van uw servers vanaf elke locatie kunnen worden beoordeeld. Goed geconfigureerd kan Zabbix een belangrijke rol spelen in het bewaken van IT-infrastructuur. Dit geldt evenzeer voor kleine organisaties met een paar servers als voor grote bedrijven met talloze servers.

Zabbix is kosteloos. Zabbix is geschreven en verspreid onder de GPL (General Public License) versie 2. Dit betekent dat de broncode vrij wordt verspreid en beschikbaar is voor het grote publiek.

Commerciële ondersteuning is beschikbaar en wordt geleverd door Zabbix Company en haar partners over de hele wereld.

Lees meer over Zabbix functies.

Gebruikers van Zabbix

Veel organisaties van verschillende omvang over de hele wereld vertrouwen op Zabbix als primair monitoringplatform.