4 Host dashboards

Overzicht

Hostdashboards lijken op globale dashboards, maar hostdashboards tonen alleen gegevens over de host. Hostdashboards hebben geen eigenaar.

Hostdashboards worden geconfigureerd op het sjabloonniveau en worden vervolgens gegenereerd voor een host zodra het sjabloon aan de host is gekoppeld. Widgets van hostdashboards kunnen alleen worden gekopieerd naar hostdashboards van hetzelfde sjabloon. Widgets van globale dashboards kunnen niet worden gekopieerd naar hostdashboards.

Hostdashboards kunnen niet worden geconfigureerd of rechtstreeks worden geopend in de Dashboards sectie, die is gereserveerd voor globale dashboards. De manieren om toegang te krijgen tot hostdashboards worden hieronder vermeld in deze sectie.

Bij het bekijken van hostdashboards kun je schakelen tussen de geconfigureerde dashboards met de vervolgkeuzelijst in de rechterbovenhoek. Om over te schakelen naar de sectie Monitoring→Hosts, klik je op de navigatielink Alle hosts onder de naam van het dashboard in de linkerbovenhoek.

Widgets van de hostdashboards kunnen niet worden bewerkt.

Merk op dat hostdashboards voorheen hostschermen waren vóór Zabbix 5.2. Bij het importeren van een ouder sjabloon met schermen wordt de scherminvoer genegeerd.

Toegang tot hostdashboards

Toegang tot hostdashboards wordt geboden via:

  • Het hostmenu, dat beschikbaar is op veel locaties in de frontend:
    • klik op de hostnaam en selecteer vervolgens Dashboards uit het menu

  • Bij het zoeken naar een hostnaam in de globale zoekfunctie:
    • klik op de link Dashboards die wordt gegeven in de zoekresultaten
  • Bij het klikken op een hostnaam in InventarisHosts:
    • klik op de link Dashboards die wordt gegeven