1 Handmatige structuur

Structuur

De inhoud van deze handleiding is verdeeld in secties en subsecties om gemakkelijke toegang te bieden tot specifieke onderwerpen van interesse.

Bij het navigeren naar de respectieve secties, zorg ervoor dat u de sectiemappen uitvouwt om de volledige inhoud van wat is opgenomen in subsecties en individuele pagina's te onthullen.

Er wordt zoveel mogelijk gezorgd voor kruisverwijzingen tussen pagina's met gerelateerde inhoud om ervoor te zorgen dat relevante informatie niet wordt gemist door de gebruikers.

Secties

Introductie biedt algemene informatie over de huidige Zabbix-software. Het lezen van deze sectie zou u moeten voorzien van goede redenen om voor Zabbix te kiezen.

Zabbix-concepten leggen de terminologie uit die in Zabbix wordt gebruikt en geeft details over Zabbix-componenten.

Installatie en Snelstart secties zouden u moeten helpen om aan de slag te gaan met Zabbix. Zabbix appliance is een alternatief om snel een idee te krijgen van hoe het is om Zabbix te gebruiken.

Configuratie is een van de grootste en belangrijkste secties in deze handleiding. Het bevat veel essentiële adviezen over hoe u Zabbix kunt instellen om uw omgeving te bewaken, van het instellen van hosts tot het verkrijgen van essentiële gegevens, het bekijken van gegevens, het configureren van meldingen en externe opdrachten die moeten worden uitgevoerd in geval van problemen.

Servicemonitoring sectie geeft details over hoe u Zabbix kunt gebruiken voor een hoog niveau overzicht van uw monitoringsomgeving.

Webmonitoring zou u moeten helpen leren hoe u de beschikbaarheid van websites kunt bewaken.

Monitoring van virtuele machines presenteert een handleiding voor het configureren van monitoring van VMware-omgevingen.

Onderhoud, Reguliere expressies, Gebeurtenisherkenning en XML export/import zijn verdere secties die laten zien hoe u verschillende aspecten van Zabbix-software kunt gebruiken.

Discovery bevat instructies voor het instellen van automatische ontdekking van netwerkapparaten, actieve agents, bestandssystemen, netwerkinterfaces, enz.

Gedistribueerde monitoring behandelt de mogelijkheden van het gebruik van Zabbix in grotere en complexere omgevingen.

Encryptie helpt bij het uitleggen van de mogelijkheden om communicatie tussen Zabbix-componenten te versleutelen.

Webinterface bevat informatie specifiek voor het gebruik van de webinterface van Zabbix.

API sectie presenteert details over het werken met de Zabbix API.

Gedetailleerde lijsten met technische informatie zijn opgenomen in Bijlagen. Hier vindt u ook een FAQ-sectie.