4 Hostdashboards

Overzicht

Hostdashboards lijken op globale dashboards, echter, hostdashboards tonen alleen gegevens over de host. Hostdashboards hebben geen eigenaar.

Hostdashboards worden geconfigureerd op het sjabloon-niveau en worden vervolgens gegenereerd voor een host, zodra het sjabloon aan de host is gekoppeld. Widgets van hostdashboards kunnen alleen worden gekopieerd naar hostdashboards van hetzelfde sjabloon. Widgets van globale dashboards kunnen niet worden gekopieerd naar hostdashboards.

Hostdashboards kunnen niet worden geconfigureerd of direct worden geopend in de MonitoringDashboard sectie, die is gereserveerd voor globale dashboards. De manieren om toegang te krijgen tot hostdashboards worden hieronder vermeld in deze sectie.

Bij het bekijken van hostdashboards kunt u schakelen tussen de geconfigureerde dashboards met de vervolgkeuzelijst in de rechterbovenhoek. Om naar de Monitoring→Hosts-sectie te gaan, klikt u op de navigatielink Alle hosts onder de dashboardnaam in de linkerbovenhoek.

Widgets van de hostdashboards kunnen niet worden bewerkt.

Houd er rekening mee dat hostdashboards voorheen hostschermen waren vóór Zabbix 5.2. Bij het importeren van een ouder sjabloon met schermen, wordt de schermimport genegeerd.

Toegang tot hostdashboards

Toegang tot hostdashboards wordt geboden via:

  • Het hostmenu dat beschikbaar is op veel locaties in de frontend:
    • klik op de hostnaam en selecteer vervolgens Dashboards in het vervolgkeuzemenu

  • Bij het zoeken naar een hostnaam in globale zoekopdracht:
    • klik op de Dashboards-koppeling die wordt aangeboden in de zoekresultaten
  • Bij het klikken op een hostnaam in InventarisHosts:
    • klik op de Dashboards-koppeling die wordt aangeboden