1 Handmatige structuur

Structuur

De inhoud van deze handleiding is verdeeld in secties en subsecties om gemakkelijke toegang te bieden tot specifieke onderwerpen van interesse.

Bij het navigeren naar de respectieve secties, zorg ervoor dat u de sectiemappen uitvouwt om de volledige inhoud van wat is opgenomen in subsecties en individuele pagina's te onthullen.

Er wordt zoveel mogelijk gezorgd voor kruisverwijzingen tussen pagina's met gerelateerde inhoud om ervoor te zorgen dat relevante informatie niet wordt gemist door de gebruikers.

Secties

Introductie biedt algemene informatie over de huidige Zabbix-software. Het lezen van deze sectie zou u moeten voorzien van goede redenen om voor Zabbix te kiezen.

Zabbix-concepten leggen de terminologie uit die in Zabbix wordt gebruikt en bieden details over Zabbix-componenten.

Installatie en Snelle start secties helpen u op weg met Zabbix. Zabbix-appliance is een alternatief om snel kennis te maken met het gebruik van Zabbix.

Configuratie is een van de grootste en belangrijkste secties in deze handleiding. Het bevat veel essentiële informatie over hoe u Zabbix kunt instellen om uw omgeving te monitoren, van het instellen van hosts tot het verkrijgen van essentiële gegevens, het bekijken van gegevens tot het configureren van meldingen en externe opdrachten die moeten worden uitgevoerd in geval van problemen.

IT-services sectie geeft gedetailleerde informatie over het gebruik van Zabbix voor een overzicht op hoog niveau van uw monitoringomgeving.

Webmonitoring zou u moeten helpen leren hoe u de beschikbaarheid van websites kunt monitoren.

Monitoring van virtuele machines presenteert een handleiding voor het configureren van VMware-omgevingsbewaking.

Onderhoud, Reguliere expressies, Erkenning van gebeurtenissen en XML-export/import zijn verdere secties die laten zien hoe u deze verschillende aspecten van Zabbix-software kunt gebruiken.

Ontdekking bevat instructies voor het instellen van automatische ontdekking van netwerkapparaten, actieve agenten, bestandssystemen, netwerkinterfaces, enz.

Verdeelde monitoring gaat over de mogelijkheden om Zabbix te gebruiken in grotere en complexere omgevingen.

Encryptie helpt bij het uitleggen van de mogelijkheden om communicatie tussen Zabbix-componenten te versleutelen.

Webinterface bevat informatie die specifiek is voor het gebruik van de webinterface van Zabbix.

API sectie presenteert details over het werken met de Zabbix API.

Gedetailleerde lijsten met technische informatie zijn opgenomen in Bijlagen. Hier vindt u ook een sectie met veelgestelde vragen (FAQ).