2 Què és Zabbix

Vista general

Zabbix fou creat per n'Alexei Vladishev i actualment és desenvolupat i mantingut activament per ZABBIX SIA.

Zabbix és una solució de monitoratge professional, i lliure de drets.

Zabbix és un programari que permet controlar molts paràmetres d'una xarxa així com la salut i integritat de servidors, màquines virtuals, aplicacions, serveis, bases de dades, llocs web, núvol i molt més. Zabbix empra un mecanisme de notificació flexible que permet als usuaris configurar una alerta de correu electrònic per possiblement qualsevol esdeveniment. Això permet una resposta ràpida als problemes del servidor. Zabbix ofereix excel·lents funcions d'informes i visualització de dades basades en dades emmagatzemades. Això fa que Zabbix sigui ideal per a la gestió de la capacitat.

Zabbix admet tant l'enquesta com la captura de dades. Tots els informes i estadístiques de Zabbix, com ara la configuració, són accessibles a través de la interfície web. La interfície web garanteix que l'estat de la vostra xarxa i servidors es pugui avaluar des de qualsevol lloc. Configurat correctament, Zabbix pot tindre un paper important en el seguiment de la infraestructura de TI. Això és vàlid tant per a petites organitzacions amb pocs servidors, com per a grans empreses amb multitud de servidors.

Zabbix és gratuït. Zabbix és escrit i distribuït sota la GPL (General Public License) versió 2. Això vol dir que el seu codi font es distribueix lliurement i és disponible públicament.

També hi ha suport comercial, proporcionat per Zabbix Company, i tots els seus socis d'arreu del món.

Més informació sobre les funcions de Zabbix.

Usuaris de Zabbix

Empreses de diferent mida de tot el món empren Zabbix com a principal plataforma de monitoratge.