2 Wat is Zabbix

Overzicht

Zabbix is gemaakt door Alexei Vladishev en wordt momenteel actief ontwikkeld en ondersteund door Zabbix SIA.

Zabbix is een open source gedistribueerde monitoringoplossing van bedrijfsklasse.

Zabbix is software die talrijke parameters van een netwerk bewaakt, evenals de gezondheid en integriteit van servers, virtuele machines, applicaties, services, databases, websites, de cloud en meer. Zabbix maakt gebruik van een flexibel meldingsmechanisme waarmee gebruikers e-mailgebaseerde waarschuwingen kunnen configureren voor vrijwel elk evenement. Dit maakt een snelle reactie op serverproblemen mogelijk. Zabbix biedt uitstekende rapportage- en gegevensvisualisatiefuncties op basis van de opgeslagen gegevens. Hierdoor is Zabbix ideaal voor capaciteitsplanning.

Zabbix ondersteunt zowel polling als trapping. Alle Zabbix-rapporten en statistieken, evenals configuratieparameters, zijn toegankelijk via een op het web gebaseerde frontend. Een op het web gebaseerde frontend zorgt ervoor dat de status van uw netwerk en de gezondheid van uw servers vanaf elke locatie kunnen worden beoordeeld. Goed geconfigureerd kan Zabbix een belangrijke rol spelen in het bewaken van IT-infrastructuur. Dit geldt zowel voor kleine organisaties met enkele servers als voor grote bedrijven met een veelvoud aan servers.

Zabbix is gratis. Zabbix is geschreven en verspreid onder de GPL General Public License versie 2. Dit betekent dat de broncode vrij wordt verspreid en beschikbaar is voor het algemene publiek.

Commerciële ondersteuning is beschikbaar en wordt geleverd door Zabbix Company en haar partners over de hele wereld.

Meer informatie over Zabbix-functies.

Gebruikers van Zabbix

Veel organisaties van verschillende omvang over de hele wereld vertrouwen op Zabbix als primair monitoringplatform.