6 Discovery

Overzicht

De sectie Monitoring → Ontdekking toont de resultaten van netwerk ontdekking. Ontdekte apparaten zijn gesorteerd op basis van de ontdekkingsregel.

Als een apparaat al wordt gemonitord, wordt de hostnaam vermeld in de kolom Gemonitorde host, en de duur van het apparaat dat is ontdekt of verloren is gegaan na de vorige ontdekking wordt weergegeven in de kolom Uptime/Downtime.

Daarna volgen de kolommen die de status van individuele services tonen voor elk ontdekt apparaat (rode cellen tonen services die niet werken). Service-uptime of -downtime is opgenomen binnen de cel.

Alleen die services die zijn gevonden op minstens één apparaat zullen een kolom hebben die hun status toont.

Knoppen

De knoppen voor de weergavemodus, die voor alle secties gelijk zijn, worden beschreven op de pagina Monitoring.

Filter gebruiken

U kunt de filter gebruiken om alleen de ontdekkingsregels weer te geven waarin u geïnteresseerd bent. Voor betere zoekprestaties wordt er gezocht met onopgeloste macro's.

Wanneer er niets is geselecteerd in de filter, worden alle ingeschakelde ontdekkingsregels weergegeven. Om een specifieke ontdekkingsregel te selecteren voor weergave, begint u met het typen van de naam in de filter. Alle overeenkomende ingeschakelde ontdekkingsregels worden vermeld om te selecteren. Er kunnen meerdere ontdekkingsregels worden geselecteerd.