6 Wat is er nieuw in Zabbix 6.0.1

Zabbix agent 2-items

  • Er is native ondersteuning toegevoegd voor de items net.dns en net.dns.record met Zabbix agent 2. Deze items ondersteunen nu gelijktijdige controleverwerking. Op Windows zijn aangepaste DNS IP-adressen toegestaan in de ip-parameter, timeout en count-parameters worden niet langer genegeerd.
  • De smart.disk.discovery en smart.attribute.discovery items, die worden ondersteund voor de S.M.A.R.T. plugin, zijn bijgewerkt en retourneren nu de macrowaarde {#DISKTYPE} in kleine letters.

Ontdekking van uitgeschakelde systemd-eenheden

Het is nu ook mogelijk om uitgeschakelde systemd-eenheden te ontdekken met behulp van de systemd.unit.discovery item key, ondersteund door Zabbix agent 2. Houd er rekening mee dat om items en triggers te laten maken van prototypes voor uitgeschakelde systemd-eenheden, het mogelijk nodig is om de beperkende LLD-filters voor de {#UNIT.ACTIVESTATE} en {#UNIT.UNITFILESTATE} macro's aan te passen of te verwijderen.

Voor meer details, zie Ontdekking van systemd-services.

SNI-ondersteuning in versleutelde verbindingen

Versleutelde TCP-verbindingen tussen de Zabbix-agent en Zabbix-server of proxy ondersteunen nu Server Name Indication (SNI).

Bron-IP-ondersteuning bij eenvoudige LDAP-controles

Bron-IP-ondersteuning is toegevoegd aan eenvoudige LDAP-controles. Let op dat bij OpenLDAP versie 2.6.1 of hoger vereist is.