7 Wat is er nieuw in Zabbix 6.0.2

Zabbix agent 2 actieve controleconfiguratie

Er is een nieuwe optionele configuratieparameter ForceActiveChecksOnStart toegevoegd aan Zabbix agent 2. Door de parameter in te stellen op ForceActiveChecksOnStart=1 zorg je ervoor dat de gegevens van items voor actieve controles direct worden verzameld bij het opnieuw opstarten van de Zabbix-agent, behalve voor items met een Scheduling update-interval. Anders zal de eerste gegevensverzameling na het herstarten van de agent plaatsvinden op een willekeurig tijdstip dat minder is dan het update-interval van het item, om pieken in het gebruik van resources te voorkomen.

Het is ook mogelijk om deze optie alleen in te stellen voor een specifieke plugin door Plugins.<PluginName>.System.ForceActiveChecksOnStart te gebruiken (bijvoorbeeld Plugins.Uptime.System.ForceActiveChecksOnStart=1). Als dit wordt ingesteld, zal een parameter op het niveau van de plugin de wereldwijde instelling overschrijven.

JMX-monitoring

Het sjabloon Generic Java JMX bevat nu ontdekkingsregels voor ontdekking op laag niveau van geheugenpools en garbage collectors.

Toetsenbordnavigatie

Toetsenbordbesturing is geïmplementeerd voor infopictogrammen in de frontend. Hierdoor is het nu mogelijk om de focus op infopictogrammen te plaatsen en de hints met het toetsenbord te openen.