15 Wat is er nieuw in Zabbix 6.0.10

Onthouden van filterinstellingen

Op verschillende Monitoring-pagina's (Problemen, Hosts, Laatste gegevens) worden de huidige filterinstellingen nu onthouden in het gebruikersprofiel. Wanneer de gebruiker de pagina opnieuw opent, zullen de filterinstellingen hetzelfde zijn gebleven.

Bovendien wordt een gewijzigde (maar niet opgeslagen) favoriete filter nu aangeduid met een groen puntje naast de filternaam, in plaats van de filternaam in cursief.

Ondersteuning voor TimescaleDB 2.8

De maximale ondersteunde versie voor TimescaleDB is nu 2.8.

Ondersteuning voor PostgreSQL 15

PostgreSQL 15 wordt nu ondersteund. Let op dat TimescaleDB nog geen ondersteuning biedt voor PostgreSQL 15.

Mogelijkheid om Zabbix agent 2 offline te compileren

Het is nu mogelijk om Zabbix agent 2 offline te compileren. Het bronpakket bevat nu de map src/go/vendor, wat ervoor moet zorgen dat golang niet automatisch afhankelijkheidsmodules downloadt. Het is nog steeds mogelijk om handmatig bij te werken naar de nieuwste modules door de go mod tidy of go get opdrachten te gebruiken.

Laadbare PostgreSQL-plugin

De PostgreSQL plugin is nu laadbaar in Zabbix agent 2 (voorheen ingebouwd).

Zie ook: PostgreSQL laadbare plugin repository

Frontend

Diversen
  • Waarschuwingen over onjuiste housekeeping-configuratie voor TimescaleDB worden nu weergegeven als de geschiedenis- of trendtabellen gecomprimeerde chunks bevatten, maar de opties Override item history period of Override item trend period zijn uitgeschakeld. Voor meer informatie, zie TimescaleDB setup.