6 Codering van geretourneerde waarden

Zabbix-server verwacht elke geretourneerde tekstwaarde in de UTF8-codering. Dit is gerelateerd aan elk type controle: zabbix agent, ssh, telnet, etc.

Verschillende bewaakte systemen/apparaten en controles kunnen niet-ASCII retourneren tekens in de waarde. Voor dergelijke gevallen zijn bijna alle mogelijke zabbix sleutels een extra item sleutel parameter bevatten - <encoding>. Deze key parameter is optioneel, maar moet worden opgegeven als de geretourneerde waarde bevindt zich niet in de UTF8-codering en bevat niet-ASCII-tekens. Anders kan het resultaat onverwacht en onvoorspelbaar zijn.

Een beschrijving van het gedrag met verschillende database-backends in dergelijke gevallen volgt.

MijnSQL

Als een waarde een niet-ASCII-teken bevat in niet-UTF8-codering - dit karakter en het volgende wordt weggegooid wanneer de database opslaat: deze waarde. Er worden geen waarschuwingsberichten geschreven naar de zabbix_server.log.
Relevant voor minimaal MySQL versie 5.1.61

PostgreSQL

Als een waarde een niet-ASCII-teken bevat in niet-UTF8-codering - dit leidt tot een mislukte SQL-query (PGRES_FATAL_ERROR:ERROR ongeldige byte volgorde voor codering) en gegevens worden niet opgeslagen. een passende waarschuwingsbericht zal worden geschreven naar de zabbix_server.log.
Relevant voor minimaal PostgreSQL versie 9.1.3