23 Wat is er nieuw in Zabbix 6.0.18

Items

docker.container_stats

Het docker.container_stats item op Zabbix agent 2 geeft nu ook een pids_stats eigenschap terug met het huidige aantal processen/threads in de container.

Cleaner configuration export

De YAML-bestanden die worden gegenereerd tijdens het exporteren van Zabbix-configuraties bevatten nu geen lege regels meer tussen entiteiten in een array. Dit maakt de bestanden korter en handiger om mee te werken. Zie de sectie Configuratie exporteren/importeren voor bijgewerkte exportvoorbeelden.

UTF-8 BOM in configuratie importeren

Configuratie importeren ondersteunt nu bestanden met een UTF-8 byte-order mark (BOM).

Cosmos DB monitoring

De template Azure by HTTP werkt nu ook met Azure Cosmos DB voor MongoDB.

Je kunt deze template krijgen:

  • In Configuratie → Templates bij nieuwe installaties.
  • Als je aan het upgraden bent van eerdere versies, kun je deze template downloaden van de Zabbix Git repository of deze vinden in de zabbix/templates map van de nieuwste gedownloade Zabbix versie. Vervolgens kun je deze handmatig importeren in Zabbix via Configuratie → Templates.

Proxy geschiedenis schoonmaak

De beperking op de hoeveelheid verouderde informatie die per cyclus van proxy geschiedenis schoonmaak uit de proxy-database wordt verwijderd, is verwijderd.

Eerder verwijderde de schoonmaakroutine slechts maximaal 4 keer de HousekeepingFrequency uren aan verouderde informatie. Bijvoorbeeld, als HousekeepingFrequency was ingesteld op "1", werd er hooguit 4 uur aan verouderde informatie (beginnend bij de oudste invoer) verwijderd. In gevallen waarin een proxy constant oudere gegevens zou ontvangen dan ingesteld in ProxyOfflineBuffer, kon dit leiden tot overmatige ophoping van gegevens.

Nu is deze beperking verwijderd, wat zorgt voor een effectievere oplossing voor het schoonmaken van de geschiedenis van de proxy.

Google Cloud Platform Monitoring

Er is een nieuwe template genaamd Google Cloud Platform by HTTP (GCP by HTTP) beschikbaar.

Zie de installatie-instructies voor HTTP-templates.

Je kunt deze template krijgen:

  • In Configuratie → Templates bij nieuwe installaties.
  • Als je aan het upgraden bent van eerdere versies, kun je deze template downloaden van de Zabbix Git repository of je kunt deze vinden in de zabbix/templates map van de gedownloade nieuwste Zabbix-versie. Vervolgens kun je deze handmatig importeren in Zabbix via Configuratie → Templates.

Standaardwaarden voor Zabbix agent 2

Zabbix agent 2-plugins staan nu toe om standaardwaarden te definiëren voor het verbinden met bewakingsdoelen in het configuratiebestand. Als er geen waarde is opgegeven in een item sleutel of een genoemde sessie, zal de plugin de waarde gebruiken die is gedefinieerd in de overeenkomstige standaardparameter. Nieuwe parameters hebben de structuur Plugins.<PluginNaam>.Default.<Parameter> - bijvoorbeeld Plugins.MongoDB.Default.Uri=tcp://localhost:27017. Zie voor meer informatie: