9 Wat is er nieuw in Zabbix 6.0.4

Tekstgegevens voor Top hosts-widget

Het is nu mogelijk om items te selecteren met elk type informatie (inclusief Character, Text en Log) in de Top hosts-widget. Bijvoorbeeld, het is nu mogelijk om deze widget te gebruiken om de versies van Zabbix-agenten weer te geven die op elk host worden uitgevoerd.

OpenSSL 3.0-ondersteuning

OpenSSL 3.0.x wordt nu ondersteund. Let op dat deze wijziging geen invloed heeft op de frontend-versleuteling (die zijn eigen openssl-php-pakket gebruikt) en op Java gateway JMX-versleutelde verbindingen naar monitoringsdoelen (die zijn eigen Java-versleutelingsbibliotheken gebruikt).

Sjablonen

Er zijn nieuwe sjablonen beschikbaar:

  • TrueNAS SNMP - monitoring van het TrueNAS-opslagbesturingssysteem via SNMP
  • Proxmox VE via HTTP - zie de installatie-instructies voor HTTP-sjablonen

Er zijn nieuwe macro's toegevoegd aan de sjablonen waarmee u waarschuwings- en kritische drempels voor het gebruik van het bestandssysteem kunt definiëren voor monitoring van virtuele bestandssystemen. De sjablonen waarin deze macro's zijn toegevoegd, zijn: HOST-RESOURCES-MIB storage SNMP, Linux by Prom, Linux filesystems SNMP, Linux filesystems by Zabbix agent active, Linux filesystems by Zabbix agent, Mellanox SNMP, PFSense SNMP, Windows filesystems by Zabbix agent active, Windows filesystems by Zabbix agent. De triggers voor bestandssysteemgebruik zijn bijgewerkt om deze macro's te gebruiken.

U kunt deze sjablonen krijgen:

  • In ConfiguratieSjablonen in nieuwe installaties;
  • Als u een upgrade uitvoert van eerdere versies, kunt u nieuwe sjablonen downloaden van de Zabbix Git repository of ze vinden in de map zabbix/templates van de gedownloade nieuwste Zabbix-versie. Vervolgens kunt u ze handmatig importeren in Zabbix via ConfiguratieSjablonen.

GLPi-integratie

Er is een nieuwe GLPi-integratie beschikbaar waarmee u de webhook-mediatype kunt gebruiken om problemen in de GLPi-assistentiesectie te creëren op basis van Zabbix-probleemmeldingen.

S.M.A.R.T.-monitoring

De Smart plugin, die wordt ondersteund voor Zabbix agent 2, biedt nu efficiëntere schijf-ontdekking en maakt het mogelijk om informatie terug te geven over een specifieke schijf in plaats van alle ontdekte schijven. De Zabbix agent 2 items smart.disk.discovery en smart.disk.get zijn bijgewerkt. De sjablonen SMART by Zabbix agent 2 en SMART by Zabbix agent 2 (actief) zijn ook aangepast om de nieuwe functionaliteit op te nemen.