3 Gebruiker instellingen

Overzicht

Afhankelijk van de machtigingen van de gebruikersrol, kan de sectie Gebruikersinstellingen bevatten de volgende pagina's:

  • Gebruikersprofiel - voor het aanpassen van bepaalde Zabbix frontend-functies;
  • API-tokens - voor het beheren van API-tokens die zijn toegewezen aan de huidige gebruiker.

De lijst met beschikbare pagina's verschijnt wanneer u op de drukt gebruikerspictogram onderaan het Zabbix-menu (niet beschikbaar voor een gastgebruiker). Het is ook mogelijk om tussen pagina's te wisselen door een titel-dropdown te gebruiken in de linker bovenhoek.

Derde niveau menu. Titel vervolgkeuzelijst.

1 Gebruikersprofiel

Het gedeelte Gebruikersprofiel biedt opties om de aangepaste interface taal, kleurthema, aantal weergegeven rijen in lijsten, enz. in te stellen. De wijzigingen die hier worden aangebracht, worden alleen toegepast op de huidige gebruiker.

Het tabblad Gebruiker stelt je in staat om verschillende gebruikersvoorkeuren in te stellen.

profile.png

Parameter Beschrijving
Wachtwoord Klik op de link om twee velden weer te geven voor het invoeren van een nieuw wachtwoord.
Taal Selecteer de interface taal van je keuze of selecteer Systeemstandaard om de standaard systeeminstellingen te gebruiken.
Voor meer informatie, zie Installatie van extra frontend talen.
Tijdzone Selecteer de tijdzone om de globale tijdzone op gebruikersniveau te overschrijven, of selecteer Systeemstandaard om de globale tijdzone instellingen te gebruiken.
Thema Selecteer een kleurthema specifiek voor jouw profiel:
Systeemstandaard - gebruik de standaard systeeminstellingen
Blauw - standaard blauw thema
Donker - alternatief donker thema
Hoog contrast licht - licht thema met hoog contrast
Hoog contrast donker - donker thema met hoog contrast
Automatisch inloggen Markeer dit vakje om Zabbix je te herinneren en je automatisch in te loggen voor 30 dagen. Browsercookies worden hiervoor gebruikt.
Automatisch uitloggen Met dit vakje gemarkeerd wordt je automatisch uitgelogd na het ingestelde aantal seconden (minimaal 90 seconden, maximaal 1 dag).
Tijdsuffixen worden ondersteund, bijvoorbeeld 90s, 5m, 2u, 1d.<brMerk op dat deze optie niet werkt:
* Wanneer Monitoring menu pagina's achtergrondinformatie vernieuwingen uitvoeren. In het geval dat pagina's die gegevens vernieuwen in een specifiek tijdsinterval (dashboards, grafieken, laatste gegevens, enz.) open blijven staan, wordt de sessieduur verlengd, waardoor de automatische uitlogfunctie wordt uitgeschakeld;
* Als er wordt ingelogd met de optie Onthoud mij gedurende 30 dagen aangevinkt.
Automatisch uitloggen kan 0 accepteren, wat betekent dat Automatisch uitloggen wordt uitgeschakeld na een update van de profielinstellingen.
Vernieuwen Stel in hoe vaak de informatie op de Bewaking menu pagina's vernieuwd zal worden (minimaal 0 seconden, maximaal 1 uur), met uitzondering van Dashboard, dat zijn eigen vernieuwingsparameters gebruikt voor elke widget.
Tijdsuffixen worden ondersteund, bijvoorbeeld 30s, 90s, 1m, 1u.
Rijen per pagina Je kunt instellen hoeveel rijen per pagina worden weergegeven in lijsten. Minder rijen (en minder records om weer te geven) betekent snellere laadtijden.
URL (na het inloggen) Je kunt een specifieke URL instellen die na het inloggen wordt weergegeven. In plaats van de standaard BewakingDashboard kan dit bijvoorbeeld de URL van BewakingTriggers zijn.

Het tabblad Media stelt je in staat om de mediadetails voor de gebruiker op te geven, zoals de typen, de te gebruiken adressen en wanneer ze moeten worden gebruikt om meldingen te leveren.

profile_b.png

Alleen gebruikers op beheerdersniveau (Beheerder en Superbeheerder) kunnen hun eigen mediadetails wijzigen.

Het tabblad Berichten stelt je in staat om globale meldingen in te stellen.

2 API-tokens

Met het gedeelte API-tokens kunt u tokens bekijken die aan de gebruiker zijn toegewezen, bewerken token details en maak nieuwe tokens. Deze sectie is alleen beschikbaar voor een gebruiker als de actie API-tokens beheren is toegestaan in de gebruiker rol instellingen.

U kunt API-tokens filteren op naam, vervaldatum of status (ingeschakeld uitgeschakeld). Klik op de tokenstatus in de lijst om snel een token in-/uitschakelen. U kunt tokens ook massaal in-/uitschakelen door: door ze in de lijst te selecteren en vervolgens op de knop Inschakelen/Uitschakelen . te klikken knoppen onder de lijst.

Gebruikers kunnen Auth niet bekijken token waarde van de tokens die eraan zijn toegewezen in Zabbix. Verificatie-token waarde wordt slechts één keer weergegeven - onmiddellijk na het maken van een token. Als het verloren is gegaan, moet het token opnieuw worden gegenereerd.