8 Wat is er nieuw in Zabbix 6.0.3

PostgreSQL-metrieken

Er is een nieuw item toegevoegd aan de PostgreSQL-plugin voor Zabbix agent 2. De metriek pgsql.queries wordt gebruikt voor het monitoren van de uitvoeringstijd van queries.

Templates

Er is een nieuwe template OpenWeatherMap by HTTP beschikbaar, waarmee je OpenWeatherMap via HTTP kunt monitoren. Zie de HTTP-templatehandleiding voor instructies over de configuratie.

De volgende wijzigingen zijn doorgevoerd in de bestaande templates:

  • In de templates Windows services by Zabbix agent, Windows services by Zabbix agent active, Windows by Zabbix agent, Windows by Zabbix agent active is de waarde van de macro {$SERVICE.NAME.NOT_MATCHES} bijgewerkt om een uitgebreide lijst met services uit te sluiten.

  • De template PostgreSQL by Zabbix agent 2 controleert nu het aantal langzame queries en genereert een probleem als het aantal de ingestelde drempel overschrijdt.

Je kunt deze templates verkrijgen via:

  • In ConfigurationTemplates in nieuwe installaties;
  • Als je een upgrade uitvoert van eerdere versies, kun je nieuwe templates downloaden van de Zabbix Git repository of ze vinden in de map zabbix/templates van de gedownloade laatste Zabbix-versie. Vervolgens kun je ze handmatig importeren in Zabbix via ConfigurationTemplates.