This is a translation of the original English documentation page. Help us make it better.

1 Host groepen

Overzicht

In de sectie Configuratie → Hostgroepen kunnen gebruikers hostgroepen configureren en onderhouden. Een hostgroep kan zowel sjablonen als hosts bevatten.

Een lijst van bestaande hostgroepen met hun details wordt weergegeven. U kunt hostgroepen zoeken en filteren op naam.

Weergegeven gegevens:

Kolom Omschrijving
Naam Naam van de hostgroep. Door op de groepsnaam te klikken, opent u het formulier voor het configureren van de hostgroep.
Hosts Aantal hosts in de groep (weergegeven in grijs). Door op "Hosts" te klikken, filtert u in de hele lijst met hosts degenen die tot de groep behoren.
Sjablonen Aantal sjablonen in de groep (weergegeven in grijs). Door op "Sjablonen" te klikken, filtert u in de hele lijst met sjablonen degenen die tot de groep behoren.
Leden Namen van groepsleden. Sjabloonnamen worden weergegeven in grijs, bewaakte hostnamen in blauw en niet-bewaakte hostnamen in rood. Door op een naam te klikken, opent u het sjabloon/host configuratieformulier.
Info Foutinformatie (indien aanwezig) met betrekking tot de hostgroep wordt weergegeven.
Massa bewerkingsmogelijkheden

Knoppen onderaan de lijst bieden enkele massa bewerkingsmogelijkheden:

  • Hosts inschakelen - verander de status van alle hosts in de groep naar "Bewaakt"
  • Hosts uitschakelen - verander de status van alle hosts in de groep naar "Niet bewaakt"
  • Verwijderen - verwijder de hostgroepen

Om deze opties te gebruiken, vinkt u de selectievakjes voor de respectievelijke hostgroepen aan en klikt u vervolgens op de gewenste knop.

Filter gebruiken

U kunt de filter gebruiken om alleen de hostgroepen weer te geven waarin u geïnteresseerd bent. Voor betere zoekprestaties wordt data gezocht met onopgeloste macro's.