Table of Contents

4 Triggerniveaus

Triggerniveaus vertegenwoordigen het belangrijkheidsniveau van een trigger.

Zabbix ondersteunt de volgende standaard triggerniveaus.

Niveau Kleur Omschrijving
Niet geclassificeerd Grijs Kan worden gebruikt wanneer het ernstniveau van een gebeurtenis onbekend is, niet is vastgesteld, geen deel uitmaakt van het reguliere bewakingsbereik, enzovoort. Bijvoorbeeld tijdens de initiële configuratie, als aanduiding voor toekomstige beoordeling, of als onderdeel van een integratieproces.
Informatie Lichtblauw Kan worden gebruikt voor informatieve gebeurtenissen die geen onmiddellijke aandacht vereisen, maar nog steeds waardevolle inzichten kunnen bieden.
Waarschuwing Geel Kan worden gebruikt om een mogelijk probleem aan te geven dat onderzoek of actie kan vereisen, maar niet kritiek is.
Gemiddeld Oranje Kan worden gebruikt om een belangrijk probleem aan te geven dat relatief snel moet worden aangepakt om verdere problemen te voorkomen.
Hoog Lichtrood Kan worden gebruikt om kritieke problemen aan te geven die onmiddellijke aandacht vereisen om significante verstoringen te voorkomen.
Ramp Rood Kan worden gebruikt om een ernstig incident aan te geven dat onmiddellijke actie vereist om bijvoorbeeld systeemuitval of gegevensverlies te voorkomen.

Triggernamenzeverheid en -kleuren kunnen aangepast worden.

Triggerniveaus worden gebruikt voor:

  • visuele weergave van triggers - verschillende kleuren voor verschillende niveaus;
  • geluid in globale alarmen - verschillend geluid voor verschillende niveaus;
  • gebruikersmedia - verschillende media (meldingskanaal) voor verschillende niveaus (bijvoorbeeld SMS voor triggers met het niveau Hoog en Ramp, en e-mail voor triggers met andere niveaus);
  • beperking van acties op basis van voorwaarden tegen triggerniveaus.