3 Configuració d'usuari

Vista general

En funció dels permisos de rol d'usuari, la secció Configuració de l'usuari pot contindre les pàgines següents:

  • Perfil d'usuari - per personalitzar algunes característiques de la interfície Zabbix;
  • Fitxes API - per gestionar fitxes API assignades a l'usuari actual.

La llista de pàgines disponibles apareix prement la icona d'usuari a la part inferior del menú Zabbix (no disponible per a un usuari convidat). També és possible canviar entre pàgines mitjançant una llista desplegable de títols a la cantonada superior esquerra.

Menú de tercer nivell. Llista desplegable de títols.

1 Perfil d'usuari

La secció Perfil d'usuari ofereix opcions per definir l'idioma personalitzat de la interfície, el color del tema, el nombre de línies que es veuen a les llistes, etc. Els canvis fets aquí només s'aplicaran a l'usuari actual.

La pestanya Usuari us permet establir diverses preferències d'usuari.

profile.png

Paràmetre Descripció
Mot de pas Feu clic a l'enllaç per veure dos camps per introduir un nou mot de pas.
Idioma Trieu l'idioma desitjat de la interfície o trieu Valor predeterminat del sistema per emprar la configuració predeterminada del sistema.
Per obtindre més informació, consulteu Instal·lació d'idiomes addicionals de la interfície.
Timezone Trieu la zona horària per substituir la zona horària a nivell d'usuari o trieu Valor predeterminat per emprar la configuració global de la zona horària.
Tema Trieu un tema de color específicament per al vostre perfil:
Per defecte del sistema - Empreu els valors predeterminats del sistema
Blau - Tema blau estàndard
** Fosc** - Tema fosc estàndard
Llum de contrast alt - Tema de llum d'alt contrast
Negre d'alt contrast - Tema fosc d'alt contrast
Inició de sessió automàtic Marqueu aquesta casella perquè Zabbix us recordi i us iniciï la sessió automàticament durant 30 dies. Les galetes del navegador s'empren amb aquesta finalitat.
Desconnexió automàtica Amb aquesta casella marcada, se us tancarà automàticament després del nombre de segons establert (mínim 90 segons, màxim 1 dia).
Es poden emprar els suffixes de temps, com ara 90s, 5m, 2h, 1d.
Tingueu en compte que aquesta opció no funcionarà:
* Quan monitoreu les pàgines del menú, feu actualitzacions de la informació de fons. En cas que les pàgines que actualitzin dades en un interval de temps específic (taulers de control, gràfics, dades més recents, etc.) es deixin obertes, la vida útil de la sessió s'allarga, respectivament desactivant la funció de tancament automàtic de la sessió;
* Si inicieu sessió amb l'opció Recorda'm durant 30 dies marcada.
La sessió automàtica pot acceptar 0, la qual cosa significa que la sessió automàtica és desactivada després d'actualitzar la configuració del perfil .
Actualització Podeu definir la freqüència amb què s'actualitza la informació de la pàgina al menú Monitoratge, amb l'excepció del Tauler de control, que empra la seva pròpia configuració d'actualització per a cada giny.
S'admeten els sufixos de temps, com ara 30s, 5m, 2h, 1d.
Línies per pàgina Podeu definir el nombre de línies per pàgina que es veuran a les llistes. Menys fileres (i menys registres per mostrar) signifiquen temps de càrrega més ràpids.
URL (després de l'inici de sessió) Podeu establir una URL específica per veure després de la sessió. En lloc del MonitoratgeTauler, aquest pot ser, per exemple, l'URL de MonitoratgeProblemes.

La pestanya Suports us permet especificar els detalls dels suports per a l'usuari, com ara els tipus, les adreces que cal emprar i quan emprar-les per enviar avisos.

perfil_b.png

Només els usuaris de nivell administrador (administrador i superadministrador) poden editar els seus propis detalls multimèdia.

La pestanya Missatgeria us permet definir les notificacions globals.

2 Tokens d'API

La secció de tokens de l'API s'empra per veure els tokens assignats a l'usuari, editar els detalls dels tokens i crear nous tokens. Aquesta secció només és disponible per a un usuari si l'acció Gestiona els tokens de l'API és permesa a la configuració de rol d'usuari.

Podeu filtrar els tokens de l'API per nom, data de caducitat o estat (activat/desactivat). Feu clic a l'estat del token a la llista per activar/desactivar ràpidament un token. També podeu activar/desactivar fitxes massives triant-les de la llista i fent clic als botons Habilita/Desactiva a sota de la llista.

Els usuaris no poden veure el valor del Token d'autenticació dels tokens assignats a Zabbix. El valor del Token d'autenticació només es mostra una vegada, immediatament després de crear el token. Si es perd, la fitxa s'ha de regenerar.