3 Recepció de notificacions per els elements no admesos

Vista general

La recepció de notificacions sobre elements no compatibles s'admet des de Zabbix 2.2.

Això forma part del concepte d'esdeveniments interns a Zabbix, que permet als usuaris ser notificats en aquestes ocasions. Els esdeveniments interns reflecteixen un canvi d'estat:

  • quan els elements canvien de "normal" a "no compatible" (i viceversa)
  • quan els triggers canvien de "normal" a "desconegut" (i viceversa)
  • quan les regles de descoberta de baix nivell canvien de "normal" a "no admesa" (i viceversa)

Aquesta secció presenta una guia per rebre una notificació quan un element ja no és compatible.

Configuració

En general, el procés de configuració de notificacions hauria de semblar familiar per a aquells que ja han configurat alertes a Zabbix.

Passa 1

Configureu alguns suports, com ara correu electrònic, SMS o scripts per emprar-los per a les notificacions. Consulteu les seccions rellevants del manual per dur a terme aquesta tasca.

Per a la notificació d'esdeveniments interns, s'empra la gravetat predeterminada ('Sense classificar'). Per tant, deixeu-ho marcat quan configureu el suport d'usuari si voleu rebre notificacions d'esdeveniments interns.

Passa 2

Aneu a Configuració → Accions i trieu Accions internes al menú del tercer nivell (o al menú desplegable del títol de la pàgina).

Feu clic a Crear una acció a la dreta per obrir un formulari de configuració d'acció.

Passa 3

A la pestanya Acció, introduïu un nom de l'acció. A continuació, feu clic a Afegir al bloc de condicions per afegir una nova condició.

A la finestra emergent de la nova condició, trieu Tipus d'esdeveniment com a tipus de condició i, a continuació, trieu Element en estat "no compatible" com a valor del tipus d'esdeveniment.

No oblideu fer clic a Afegir per llistar la condició al bloc Condicions.

Passa 4

A la pestanya Operacions, feu clic a Afegir al bloc Operacions i trieu alguns destinataris de missatges (grups d'usuaris/usuaris) i tipus de suport (o "Tots") per emprar-los al missatge.

Marqueu la casella Missatge personalitzat si voleu introduir un tema/contingut personalitzat al missatge del problema.

Feu clic a Afegir per llistar l'operació al bloc Operacions.

Si voleu rebre més d'una notificació, configureu la durada de la passa de l'operació (interval entre missatges enviats) i afegiu-hi una altra passa.

Passa 5

El bloc Operacions de recuperació permet configurar una notificació de recuperació quan un element torna a l'estat normal. Feu clic a Afegir al bloc Operacions de recuperació, trieu el tipus d'operació, els destinataris del missatge (grups d'usuaris/usuaris) i els tipus de suport (o "Tots") que voleu emprar per enviar.

Marqueu la casella Missatge personalitzat si voleu introduir un tema/contingut personalitzat al missatge del problema.

Feu clic a Afegir a la finestra emergent Detalls de l'operació per llistar l'operació al bloc Operacions de recuperació.

Passa 6

Quan hagueu acabat, feu clic al botó Afegir a la part inferior del formulari.

I apali! Ara podeu esperar rebre la vostra primera notificació de Zabbix si cap element no és compatible.