5 Auditoria

Vista general

A la secció Informes → Auditoria, els usuaris poden veure els registres dels canvis realitzats mitjançant la interfície.

El registre d'auditoria s'ha d'habilitar a la configuració d'Administració per veure els registres d'auditoria. Si el registre és desactivat, l'historial de canvis no es desa a la base de dades i els registres d'auditoria no es poden veure.

El registre d'auditoria mostra les dades següents:

Columna Descripció
Hora Segell de temps del registre d'auditoria.
Usuari Usuari que ha realitzat l'activitat.
IP IP des de la qual s'ha iniciat l'activitat.
Recurs Tipus de recurs assignat (equip, grup d'equips, etc.).
Acció Tipus d'activitat: Iniciar sessió, Tancar sessió, Afegir, Actualitzar, Esborrar, Activar o Desactivar.
ID ID del recurs assignat. Si feu clic a l'hiperenllaç, els registres del registre d'auditoria es filtren per aquest ID de recurs.
Record ID ID compartit per a tots els registres de registre d'auditoria creats com a resultat de la mateixa operació frontal. Per exemple, quan s'enllaça un model a un equip, es crea un registre de registre d'auditoria independent per a cada entitat heretada del model (element, trigger, etc.) - tots aquests registres tindran el mateix identificador "Registres" de conjunt d'auditoria.
Si feu clic a l'hiperenllaç, els registres del registre d'auditoria es filtren per aquest ID de conjunt de registres.
Detalls Descripció del recurs i informació detallada de l'activitat realitzada. Si un registre conté més de dues línies, es mostrarà un enllaç addicional Detalls. Feu clic a aquest enllaç per veure la llista completa de canvis.

Ús de filtres

El filtre es troba sota la barra Registre d'auditoria. Es pot obrir i replegar fent clic a la pestanya Filtre a la cantonada superior dreta.

Podeu emprar el filtre per restringir els registres per usuari, recursos assignats, identificador de recurs i operació de la interfície web (ID del conjunt de registres). També podeu triar l'acció (per exemple, afegir, actualitzar, esborrar, etc.) per al recurs. Des de Zabbix 6.0.5 es pot triar més d'una acció.

Per obtindre un millor rendiment de la cerca, es cerquen totes les dades amb macros no resoltes.

Selector de període

El selector de període de temps permet triar períodes de temps sovint necessaris amb un clic del ratolí. El selector de període de temps es pot obrir fent clic a la pestanya de període de temps al costat del filtre.