2 Enllaçar/desenllaçar

Vista general

L'enllaç és un procés mitjançant el qual s'apliquen plantilles als equips, mentre que la desvinculació esborra l'associació amb la plantilla d'un equip.

Les plantilles són lligades directament a equips individuals, no a grups d'equips. Simplement afegir una plantilla a un grup equip no l'enllaçarà pas. Els grups d'equips només s'empren per a l'agrupació lògica d'equips i plantilles

Enllaçar una plantilla

Per enllaçar una plantilla a l'equip, feu el següent:

 • Aneu a Configuració → Equips
 • Feu clic a l'equip requerit
 • Comenceu a escriure el nom de la plantilla al camp Plantilles. Apareixerà una llista de plantilles coincidents; desplaça't cap avall per triar-ne una.
 • Alternativament, podeu fer clic a Triar al costat del camp i triar una o més plantilles de la llista en una finestra emergent
 • Feu clic a Afegir/Actualitzar al formulari d'atributs de l'equip

L'equip ara tindrà totes les entitats (elements, triggers, gràfics, etc.) a la plantilla.

L'enllaç de diverses plantilles al mateix equip fallarà si algun element té la mateixa clau d'element. I, com que els triggers i els gràfics empren elements, tampoc no es poden enllaçar a un sol equip des de diverses plantilles, si s'empren claus d'elements idèntiques.

Quan s'afegeixen entitats (elements, triggers, gràfics, etc.) des de la plantilla:

 • Les entitats idèntiques existents anteriorment a l'equip s'actualitzen com a entitats plantilla
 • S'afegeixen plantilles
 • Totes les entitats directament relacionades que abans de l'acoblament de la plantilla només existien a l'equip romanen intactes

A les llistes, ara totes les entitats de la plantilla tenen el prefix del nom de la plantilla, indicant que pertanyen a la plantilla en qüestió. El nom de la mateixa plantilla (en gris) és un enllaç per accedir a la llista d'aquestes entitats a nivell de plantilla.

Si una entitat (element, trigger, gràfic, etc.) no té el prefix del nom de la plantilla, vol dir que existia anteriorment a l'equip i que la plantilla no l'ha afegida.

Criteri d'unicitat de l'entitat

Quan s'afegeixen entitats (elements, triggers, gràfics, etc.) d'una plantilla, és important saber quines entitats ja existeixen a l'equip i s'han d'actualitzar, així com quines entitats són diferents. Els criteris d'unicitat per decidir la semblança/diferència són els següents:

 • per als elements - la clau de l'element
 • per a triggers - nom i expressió del trigger
 • per a gràfics personalitzats - nom del gràfic i els seus elements
Vincular les plantilles a diversos equips

Per actualitzar l'enllaç de plantilla de diversos equips, a Configuració → Equips, trieu alguns equips marcant les seves caselles i, a continuació, feu clic a Actualització massiva a sota de la llista i, a continuació, trieu Models d'enllaç:

Per enllaçar plantilles addicionals, comenceu a escriure el nom de la plantilla al camp d'emplenament automàtic fins que aparegui una llista desplegable amb plantilles coincidents. Simplement desplaceu-vos cap avall per triar el model que voleu enllaçar.

L'opció Reemplaça enllaçarà una plantilla nova mentre desenllaça qualsevol plantilla que s'hagués enllaçat anteriorment als equips. L'opció Desenllaçar us permetrà especificar els models a desenllaçar. L'opció Esborra en desenllaçar no només desenllaçarà totes les plantilles enllaçades anteriorment, sinó que també esborrarà tots els elements heretats d'elles (elements, triggers, etc.).

Zabbix ofereix un gran conjunt de plantilles predefinides. Podeu emprar-les com a referència, però aneu amb compte de no emprar-les a producció tal com són, doncs poden contindre massa elements i consultar les dades massa sovint. Si us ve de gust emprar-les, ajusteu-les per satisfer les vostres necessitats reals.

Editant les entitats vinculades

Si intenteu editar un element enllaçat o trigger des de la plantilla, és possible que trobeu que moltes opcions clau són desactivades per editar-les. Això té sentit perquè la idea de les plantilles és que les coses es canvien alhora a nivell de plantilla. Tanmateix, encara podeu, per exemple, activar/desactivar un element a l'equip individual i establir l'interval d'actualització, la durada de l'historial i altres paràmetres.

Qualsevol personalització d'entitats implementada al nivell de plantilla anul·larà les personalitzacions d'entitats anteriors al nivell d'equip.

Si voleu modificar l'entitat completament, l'heu de modificar a nivell de plantilla (la drecera a nivell de plantilla es mostra al nom del formulari), tinguent en compte que aquestes modificacions afectaran tots els equips amb els quals és relacionada aquesta plantilla.

Desenllaçar una plantilla

Per desvincular una plantilla d'un equip, feu el següent:

 • Aneu a Configuració → Equips
 • Feu clic a l'equip requerit i cerqueu el camp Models
 • Feu clic a Desenllaçar o Desenllaçar i esborrar al costat de la plantilla a desenllaçar
 • Feu clic a Actualitzar al formulari d'atributs de l'equip

Si escolliu l'opció Desenllaçar, simplement traurà l'associació amb el model, mentre que deixarà totes les seves entitats (elements, triggers, gràfics, etc.) amb l'equip.

Si escolliu l'opció Desenllaçar i esborrar, s'esborrarà tant l'associació amb el model com totes les seves entitats (elements, triggers, gràfics, etc.).