9 Cua

Vista general

La cua mostra elements que esperen ésser actualitzats. La cua és només una representació lògica de les dades. No hi ha cap cua IPC ni cap altre mecanisme de cua a Zabbix.

Els elements monitorats pels proxys també s'inclouen a la cua; es comptaran com a cua durant el període d'actualització de dades de l'historial de proxys.

Només es mostren a la cua els elements amb hores d'actualització programades. Això significa que els tipus d'elements següents són exclosos de la cua:

  • Elements de l'agent Zabbix actius: registre, logrt i registre d'esdeveniments
  • Elements de trampa SNMP
  • elements paranys
  • Elements de monitoratge web
  • elements dependents

Les estadístiques que mostra la cua són un bon indicador del rendiment del servidor Zabbix.

La cua es recupera directament del servidor Zabbix mitjançant el protocol JSON. La informació només és disponible si el servidor Zabbix és en execució.

Llegir la cua

Per llegir la cua, aneu a Administració → Cua.

La imatge aquí és generalment "OK", de manera que podem suposar que el servidor rutlla bé.

La cua mostra alguns elements que esperen fins a 30 segons. Estaria bé sapiguer què són aquests.

Per fer-ho, trieu els Detalls de la cua a la llista desplegable del títol. Ara podeu veure una llista d'aquests elements amb retard.

Amb aquests detalls proporcionats, és possible que es pugui esbrinar per què aquests elements es poden endarrerir.

Amb un o dos elements endarrerits, pot ser que no hi hagi cap motiu d'alarma. Es podrien actualitzar en un segon. Tanmateix, si veieu que un munt d'articles s'endarrereixen massa, podria haver-hi un problema més gros.

Veieu també: Alineació de zones horàries quan empreu intervals de programació.

Element de la cua

Es pot emprar un element intern específic per a zabbix[queue,<from>,<to>] per controlar l'estat de la cua a Zabbix. Retornarà el nombre d'elements endarrerits en relació a la durada establerta. Per obtindre més informació, veieu els elements interns.