1 Enviament de missatges

Vista general

Enviar un missatge és una de les millors maneres d'informar la gent d'un problema. Per això és una de les principals accions que ofereix Zabbix.

Configuració

Per poder enviar i rebre notificacions de Zabbix has de:

Si l'operació es fa fora del període de temps quan és actiu definit per al suport triat a la configuració de l'usuari, el missatge no s'enviarà pas.

La gravetat del trigger predeterminat ('No classificat') ha d'ésser marcat a la configuració dels suports d'usuari si voleu rebre notificacions d'esdeveniments que no desencadenen, com ara descoberta, registre automàtic d'agent actiu o esdeveniments interns.

Zabbix envia notificacions només als usuaris que tinguin almenys permisos de "lectura" a l'equip que ha generat el fitxer d'esdeveniment. Com a mínim un equip d'una expressió de trigger ha d'ésser accessible.

Podeu configurar escenaris personalitzats per enviar missatges mitjançant escalades.

Per rebre i llegir correctament els correus electrònics de Zabbix, envieu un correu electrònic Des d'aleshores, els servidors/clients han de suportar el format estàndard de "correu electrònic SMTP/MIME". Zabbix envia dades UTF-8 (si el tema només conté caràcters ASCII, no és codificat amb UTF-8). El tema i el cos del missatge són codificats en base64 per seguir l'estàndard de format "SMTP/MIME e-mail".

El límit de missatges després de l'expansió de totes les macros és el mateix que el límit de missatges per a comandes remotes.

Seguiment dels missatges

Podeu veure l'estat dels missatges enviats a Monitoratge → Problemes.

A la columna Accions, podeu veure informació resumida sobre les accions realitzades. Els nombres verds representen els missatges enviats, els vermells els missatges fallits. En curs indica que s'ha iniciat una acció. Fallida indica que no s'ha fet cap acció correctament.

Si feu clic a l'hora de l'esdeveniment per veure els detalls de l'esdeveniment, es mostra el bloc Accions del missatge que conté detalls dels missatges enviats (o no enviats) relacionats amb l'esdeveniment.

A Informes → Registre d'accions, veureu detalls de totes les accions realitzades per als esdeveniments que tenen una acció configurada.