10 Notificacions dels esdeveniments

Vista general

Suposant que hem configurat alguns elements i triggers i que ara es produeixen alguns esdeveniments com a resultat del canvi d'estat dels triggers, és hora de considerar algunes accions.

Per començar, no voldríem estar sempre pendents dels triggers o la llista d'esdeveniments. Seria millor rebre una notificació si passa alguna cosa important (com ara un problema). A més, quan sorgeixen problemes, voldríem que tots els implicats fossin informats.

És per això que l'enviament de notificacions és una de les principals accions que ofereix Zabbix. Es pot definir qui i quan s'ha de notificar a cada esdeveniment.

Per poder enviar i rebre notificacions de Zabbix, heu de:

Les accions consisteixen en condicions i operacions. Bàsicament, quan es compleixen les condicions, es realitzen les operacions. Les dues operacions principals són enviar un missatge (notificació) i executar una comanda remota.

Per als esdeveniments creats per la detecció i el registre automàtics, hi ha algunes operacions addicionals disponibles. Aquests inclouen afegir o eliminar un equip, vincular un model, etc.